Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La pica del Canigó es vesteix amb 150 senyeres en motiu d’una sessió fotogràfica

La pica del Canigó va ser més catalana que mai el passat dissabte després que més de 150 senyeres boleiessin per les seves arestes i viaranys en motiu d’una sessió fotogràfica. L’escenificació de les banderes està destinada a il•lustrar ’66 sang i or’ un llibre que pretén representar en el paper 365 escenes de vida, paisatges, panorames, activitats noves i tradicionals del territori. La sessió fotogràfica, realitzada pel fotògraf Rémy Michelin, es va immortalitzar des d’un helicòpter després que s’hagués de suspendre en dues ocasions degut a les adversitats climatològiques.

Redacció
Redacció 17/07/2010

La pica del Canigó va tenir el passat dissabte una afluència acolorida en motiu d’una sessió fotogràfica inèdita. Segons informa el web La Clau, unes 150 persones amb banderes, principalment vingudes del Rosselló, van participar a una escenificació destinada a il•lustrar ‘66 sang i or’ llibre que vol representar en el paper 365 escenes de vida, paisatges, panorames, activitats noves i tradicionals del territori. Imaginat pel fotògraf aeronàutic Rémy Michelin i el fotògraf animalista Frédéric Revel, es vendrà a partir de finals del mes de setembre.

En l’obra es poden trobar fotografies insòlites com una sèrie efectuada a les clavegueres de Perpinyà i anirà acompanyada amb textos en francès. El treball fotogràfic, amb diversos angles, de l’aresta del Canigó ha hagut de ser cancel•lada dues vegades per causa de l’adversitat climàtica. El dissabte 10 de juliol, però, els núvols presents sobre el pic, a 2785 metres d’altitud, es van retirar uns minuts, explotats pel fotògraf Rémy Michelin per immortalitzar l’escena des d’un helicòpter.