Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

L’OCU porta Fecsa Endesa i Red Eléctrica als tribunals

L’Organització de Consumidors i Usuaris ha decidit interposar una demanda judicial contra Fecsa-Endesa i Red Elèctrica Espanyola per la interrupció del subministrament elèctric dilluns passat a Barcelona. Amb aquesta demanda l’OCU pretén que s’estableixi la responsabilitat dels fets i una indemnització pels greus perjudicis patits pels ciutadans de Barcelona com a conseqüència de l’apagada. Demanen una xifra rondant als 300 euros (12,5 euros/hora).

Redacció 27/07/2007

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) entén que s’ha produït l’incompliment de les obligacions contractuals d’Endesa que té obligació de garantir el subministrament, concepte pel qual cada usuari domèstic abona mensualment una quantitat fixa (Terme de potència), per això ha de preveure les inversions en infraestructures necessàries que permetin evitar o reduir al mínim les conseqüències d’un accident com el que, segons sembla, estaria en l’origen de l’apagada. Segons l’organització, tot sembla apuntar que aquestes inversions no s’han produït tot i els creixents beneficis que ahir Endesa va donar a conèixer.

D’altra banda Red Electrica Española (REE), com a responsable d’assegurar la qualitat del subministrament elèctric, “hauria de vetllar per la continuïtat del mateix, un dels elements que segons el RD 2637/2004 configura aquesta qualitat”, explica l’OCU.

La OCU, “donades les irrisories quantitats que estan establertes com indemnitzacions (que no poden superar el 10% de la facturació anual) i davant la impossibilitat que els usuaris demostrin i justifiquin el cost econòmic dels danys soferts”, sol·licitarà al jutge que la indemnització es fixi en funció dels danys que es justifiquin documentalment i a partir d’un tant per dia sense subministrament, que estima en 300 euros (12,5 euros/hora).