Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La mediació de la Generalitat torna a deixar en evidència la gestió dels unionistes amb les vagues

Per segona vegada consecutiva en menys d'un mes, la Generalitat de Catalunya ha tret les castanyes del foc a l'Ajuntament de Barcelona i, ara, al Gobierno, actuant com a mediadora en conflictes laborals que cap dels dos poders públics controlats per unionistes han sabut gestionar amb èxit. La intervenció del govern català va ser clau per aturar les vagues del Metro de Barcelona i tot just ahir a la nit va aconseguir un principi d'acord amb els treballadors d'Eulen.

Redacció
Redacció 09/08/2017
Falta l'aprovació de l'assemblea de treballadors
 
Ni el Gobierno de Mariano Rajoy ni Aena han pogut intervenir amb èxit la vaga d'Eulen a l'aeroport del Prat. Els treballadors dels controls de seguretat estaven malmetent greument la imatge de la ciutat i semblava que no hi havia voluntat política real per a posar-hi solucions. Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga d'Eulen, va sortir poc després de les 9 de la nit d'ahir de les reunions, un cop signat l'acte de mediació amb la proposta presentada pel Departament de Treball i que s'ha millorat durant les converses de la tarda passada. Giménez va afirmar que el comitè de vaga considera que és una proposta en termes econòmics ''insuficient'' perquè els 200 euros d'increment lineal estan a mig camí dels 350 euros que demana la plantilla però que seran els treballadors de l'assemblea, que són ''sobirans'', els que hauran de decidir sobre si el contingut de la proposta la consideren suficient per desconvocar el calendari de mobilitzacions.
 
El Metro, també
 
Fa tot just dues setmanes la Generalitat s'apuntava un altre èxit: el comitè d'empresa del metro i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van signar el conveni col·lectiu del metro per al període 2016-19 després que els treballadors acceptessin en assemblea la proposta de mediació que va presentar el Departament de Treball. L'acceptació de la proposta va implicar desconvocar la vaga indefinida que van dur a terme durant els dotze darrers dilluns laborables els treballadors del Metro.