Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La Marató de TV3, vital per a la investigació mèdica a Catalunya

No només és important, com la majoria de catalans ja sabíem, sinó que també és de vital importància: la Marató que celebra cada any TV3 cap a mitjan desembre s’ha convertit en una de les principals fonts d’ingressos que rep la investigació mèdica a Catalunya. Gràcies a aquestes donacions la medicina catalana pot avançar a un bon ritme. Un exemple del treball d’investigació sobre la sida finançada per la Marató n’és l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

Redacció 29/06/2007

De totes manares, que la principal font de fiançament per al desenvolupament i la millora de les tècniques de la medicina catalana sigui un programa de televisió diu molt a favor de la solidaritat dels catalans però ben poc a les partides que destina l’administració pública, també pagada entre tots, a aquests fins.

Ja s’han presentat els projectes en què s’ha estat treballant des de l’any 2001, quan la Marató es va dedicar a la sida i els científics van rebre una aportació de quatre milions d’euros. La Marató de TV3 d’aquest any es dedicarà a les malalties del cor.

Un exemple d’aquest treball d’investigació sobre la sida finançada per la Marató n’és l’hospital Joan XXIII de Tarragona, on treballa un dels equips de recerca biomèdica finançats amb els diners recaptats l’any 2001. Durant aquests anys de recerca han pogut comprovar, gràcies a les donacions dels espectadors, que existeixen variants genètiques en les persones infectades que influeixen en el ritme de desenvolupament de la malaltia.