Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La Lliga Àrab dóna “suport total” al Marroc pel reclam de Ceuta i Melilla

La crisis diplomàtica entre el Govern espanyol i el del Marroc se l’ha d’afegir ara un element més. La Lliga Àrab s’ha posicionat clarament a favor del país marroquí, com era d’esperar. Així, la Lliga Àrab ha mostrat el seu ‘suport total’ a les reivindicacions expressades pel Marroc en relació al respecte dels seus drets ‘legítims’ sobre Ceuta i Melilla, arran de la visita aquesta setmana dels Reis d’Espanya a les dues ciutats autònomes, que el Rei del Marroc, Mohamed VI, va qualificar de ‘lamentable’. També demana posar fi a les diferències d’Espanya i El Marroc ‘mitjançant el diàleg’.

Redacció
Redacció 10/11/2007

El secretari general de la Lliga Àrab, Amr Musa, ha emès un comunicat en el qual demana a Espanya i al Marroc que resolguin el problema ‘mitjançant el diàleg’. A la nota no es fa esment alguna al viatge dels monarques a les ciutats autònomes, recordem que ha estat el primer del seu regnat. El comunicat dóna el seu ‘suport total al Marroc en les seves exigències que es respectin els seus drets legítims’ i remeten a una resolució del Consell de la Lliga Àrab d’abril de 1975, on s’aposta per una solució a través del ‘diàleg, les vies diplomàtiques i pacífiques, en el marc de les relacions entre els dos països i de les disposicions del Tractat d’amistat i de bon veïnatge’ que regeix entre Espanya i El Marroc.

En el mateix document, la Lliga declara ‘seguir molt de prop els últims avanços en les relacions marroquines i espanyoles pel que fa a l’assumpte de les ciutats marroquines de Ceuta i Melilla sota ocupació espanyola’.