Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La Intersindical CSC s’oposa a la vaga dels sindicats de Renfe

Davant de la vaga convocada a Renfe pels pròxims 25 i 26 de setembre i els 1,2,11 i 15 d’octubre, amb motiu del possible traspàs de competències del servei de rodalies a les autonomies, la Intersindical CSC fa palès el seu desacord amb la mesura. El sindicat diu que l’actual model de gestió és ‘absolutament indefensable’, i això ho diuen tant com a treballadors com a usuaris. Segons la Intersindical CSC, no es pot argumentar que l’actual és la millor estructura de gestió i tampoc és ‘possible’ veure en el traspàs un ‘trencament de la solidaritat o d’una hipotètica gestió solidària’, i menys quan Renfe està immersa des de fa temps en un procés de privatització de serveis.

Redacció
Redacció 17/09/2007

Tampoc val una ‘hipotètica’ disminució de drets laborals, i menys a aquestes alçades, vista l’evolució dels drets laborals en anteriors processos de traspàs des dels anys vuitanta en diferents àmbits de l’Administració. El sindicat diu que ‘és com si els convocants visquessin en un món apart’.

La Intersindical CSC diu que tant per part de CCOO, UGT, SEMAF, CGT i Sindicato Ferroviari es dóna un ‘clar posicionament nacionalista en clau espanyola més propi del passat que del segle XXI’.