Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La història del DOGC en una exposició virtual a la xarxa

El DOGC en paper ha passat a millor vida, i a partir d’ara serà consultable únicament de manera electrònica. Per commemorar la història del DOGC, sovint poc coneguda, i explicar els canvis que suposa la nova etapa digital, la Generalitat ha organitzat una exposició virtual que posa a l’abast de tothom per primer cop exemplars del Diari editats durant la Segona República i des de l’exili, a més d’altres números emblemàtics.

Redacció 03/07/2007

L’exposició virtual permet resseguir la història del DOGC, amb imatges històriques i informació contextual, resseguint els periples del Diari Oficial durant la Generalitat Republicana, els números editats a l’exili, així com els darrers anys de coexistència entre versió virtual i versió en paper.

Com ja us havíem informat, la darrera edició en paper del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va veure la llum el 29 de juny i a partir d’aquesta data, el DOGC serà accessible únicament per Internet de forma gratuïta, segons la Llei del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya que el Parlament de Catalunya va aprovar, unànimement, el 30 de maig passat.

Ahir dilluns apareixia la primera edició del DOGC únicament en format digital. Amb aquesta mesura, el DOGC, que el 1996 ja va inaugurar la seva versió a la xarxa, se situa entre els diaris oficials pioners a Europa a l’hora de fer un pas més en el salt digital i oferir un servei a la carta ajustat a les demandes dels ciutadans.

També hi ha motius econòmics i ecològics

La decisió de suprimir l’edició en paper del DOGC respon també a motius econòmics: d’ençà de la informatització del Diari i de la seva publicació a Internet, el nombre de subscripcions al DOGC en paper –i per tant d’exemplars impresos- s’ha anat reduint any rere any. En canvi, el nombre de pàgines per exemplar ha crescut de manera molt significativa, amb la qual cosa el cost per número editat s’ha encarit notablement. L’estalvi econòmic que suposa la supressió del paper permetrà fer més inversions en la plataforma tecnològica del DOGC.