Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La hispano-piscina

Malauradament a directe.cat ja no ens sorprèn res. Si ara fa uns mesos llargs us explicàvem que Badia del Vallès, un exbarri de Cerdanyola del Vallès edificat i construït a […]

Redacció
Redacció 29/10/2008

Malauradament a directe.cat ja no ens sorprèn res. Si ara fa uns mesos llargs us explicàvem que Badia del Vallès, un exbarri de Cerdanyola del Vallès edificat i construït a finals dels 50 pel Generalíssimo, vista de des l’aire té la forma de l’Estat espanyol (i els noms dels carrers coincideixen amb els rius) ara us n’expliquem una altra de grossa.

Aquest afany de nacionalisme espanyol camuflat en la geografia quotidiana del nostre voltant és molt més present i esgarrifosa del que ens pensem. Només cal veure aquesta captura del google.maps.

És una piscina d’una urbanització de la població de Torrevella (també coneguda com Torrevieja) a Alacant. Com podeu observar la piscina té la forma de l’Estat espanyol. Bé… no del tot… també hi inclou Portugal.. De totes maneres, pel que sembla a la foto, hi ha com una mena de tanca que delimita la frontera de Portugal. Podria tractar-se la piscina ‘petita’, la dels nens i nenes i la d’aquells que només els agrada remullar-se el melic en aigües més calentes. Les Illes Balears tenen sort de no ser representades en aquesta hipano-piscina.

Què passarà quan els Països Catalans siguin independents? Almenys, la forma del nostre país permetria fer una mica de piscina de fons.