Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La Generalitat s’incorpora al Centre de Coordinació d’Operacions Ferroviàries de Barcelona (CCOFB)

El Govern, malgrat no tenir encara competències, valora positivament la incorporació del Govern en el Centre de Coordinació d’Operacions Ferroviàries de Barcelona (CCOFB), que ajudarà a sumar esforços i coordinar el màxim els recursos de les administracions per ‘minimitzar’ el deteriorament del servei de rodalies de Barcelona, conseqüència d’un dèficit d’inversions acumulat aquests darrers anys, segons ha explicat el vicepresident i president en funcions de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, després d’una reunió celebrada aquest dijous entre el Govern i el secretari d’estat d’Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán.

Redacció 17/08/2007

 Us ho avançàvem fa uns dies: davant el desgavell de Rodalies, el Govern ha de prendre part en la gestió del conflicte immediatament. A la reunió d’aquest dijous hi han assistit, a més del president en funcions i del secretari d’estat, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.

S’ha acordat formalment la incorporació del Govern en el Centre de Coordinació de l’Operació Ferroviària de Barcelona 2007, que començarà a treballar diàriament a partir del pròxim dilluns i que celebrarà la seva primera reunió de coordinació el divendres 24 d’agost, amb la presència del conseller Joaquim Nadal, com a màxim representant del Govern.

Malgrat no tenir competències en ‘l’operativitat’ ferroviària de rodalies a Barcelona, Joaquim Nadal ha valorat molt positivament la presència del Govern en aquest centre, atès que és la manera de ‘no eludir responsabilitats’ i, també, per preparar el traspàs d’aquest servei a la Generalitat. Per Nadal, el Govern manté la voluntat de ‘ser i voler ser on ens toca’. Nadal ha afegit que el Govern ‘vol ser més coresponsable de les millores’ que es puguin posar en marxa per millorar l’atenció i el serveis ferroviari als ciutadans.