Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La Generalitat modificarà la Llei catalana de centres de culte

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha avançat que el proper Consell Executiu, que tindrà lloc el proper dimarts, aprovarà la modificació de la Llei de centres de culte que, fins ara, obligava els ajuntaments a fer una reserva de sòl obligatòria per a instal·lacions religioses. L’executiu modificarà aquest extrem perquè, segons Ortega, ha d’imperar l’autonomia municipal i que siguin els ajuntaments els que decideixin si el reserven o no en funció de les necessitats del municipi i de la demanda. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que aquesta obligatorietat perjudicava molts ajuntaments petits que gastaven diners en memòries quan no necessitaven fer cap nou centre de culte.

Redacció
Redacció 30/08/2011

‘Per què el Govern ha de tenir aquesta visió tan paternalista i intervencionista? Acabem amb això’, ha demanat Ortega, que ha assegurat que el Govern creu ‘de debò’ en l’autonomia municipal, i per això elimina aquesta previsió que havia introduït el tripartit.

‘El Govern ha d’obligar els ajuntaments a què facin una mesquita? El govern municipal és qui més coneix les necessitats del territori i és qui sap si es necessita un centre de culte, és qui sap si hi ha demanda’, ha argumentat.