Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Generalitat inspecciona l’ús del català en l’hostaleria

|

- Publicitat -

La campanya es portarà a terme en el sector de més afluència turística i, de moment, és informativa. Un total de 25 inspectors es presentaran en locals del territori, i si detecten irregularitats s’aixecarà acta i s’informarà de totes les eines disponibles per esmenar la situació. Si passats tres mesos la irregularitat persisteix, el local podria ser sancionat amb una multa d’entre 300 i 600 euros. El director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, espera que això ‘no sigui necessari’ perquè ‘no tenim cap ganes de sancionar’. Es tracta de fer que ‘allò que hauria de ser normal, sigui normal’.

Vilalta ha recordat que els catalans tenen dret a ser atesos en la seva llengua quan es troben en territori català, i que per tant, es tracta del reconeixement d’un dret lingüístic però també, econòmic. Segons Vilalta, la crisi econòmica està fent que els catalans facin més turisme en el territori i ‘pernoctin a Catalunya’, per això cal cuidar ‘el turisme’ i ‘facilitar que se senti a gust’.

Publicitat

Les obligacions dels establiments

La llei de política lingüística exigeix que, com a mínim, els establiments oberts al públic disposin d’una persona capaç d’atendre els clients catalans en la seva llengua i que, per tant, ha d’entendre el català, però no està obligada a parlar-lo. A més, els establiments han de disposar de rètols, cartes del menú i fulls de reclamació en català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut