Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La fundació del Barça i l’Alt Comissionat de Nacions Unides pels Refugiats signen l’acord de col·laboració

El FC Barcelona, a través de la seva fundació, segellarà aquest dimarts a Ginebra (Suïssa) un conveni de col·laboració amb l’Alt Comissionat de Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR) mitjançant el qual el club català assumeix el compromís d’adaptar diversos programes de la Fundació Futbol Club Barcelona al context dels refugiats i desplaçats d’arreu del món. L’acte protocol·lari de la signatura del conveni tindrà lloc a la seu d’ACNUR i la protagonitzaran per part del Barça el seu president, Joan Laporta, i per part de l’organisme internacional, l’alt comissionat del mateix António Guterres.

Redacció
Redacció 22/01/2008

La Xarxa Internacional de Centres Solidaris; les Jornades d’Esport Solidari i el recurs formatiu Juga-la! són tres exemples dels programes que el club blaugrana modificarà en funció dels refugiats de cada país amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

El conveni tindrà una durada inicial de tres anys i estableix actuacions durant els primers dotze mesos a Ruanda, Nepal i l’Equador.

L’ACNUR s’ocupa de més de 59.000 persones a Ruanda, la gran majoria refugiats de la República Democràtica del Congo, i la resta, de Burundi. Al Nepal existeixen més de 104.000 refugiats bhutanesos amb els que l’organització treballa en l’àrea d’alimentació, salubritat, aigua corrent i prevenció de la sida; propostes que encaixen en els centres solidaris de la Fundació FC Barcelona. A l’Equador, l’ACNUR intenta cobrir les necessitats derivades de la migració obligada de 250.000 persones, la majoria de les quals provenen de Colòmbia.