Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La fiscalia demana un any i mig de presó per Anglada per un delicte de provocació i discriminació

Els pamflets distribuïts l’any 2007 per Plataforma per Catalunya que pretenien ‘suscitar entre la població sentiments d’hostilitat contra el col·lectiu d’origen magrebí’, li sortiran cars a Josep Anglada, que ha estat acusat d’un delicte de provocació, odi i discriminació. La fiscalia demana per aquest motiu un any i mig de presó pel polític vigatà així com també la suspensió del càrrec públic i el pagament d’una multa. L’acusació ha estat presentada aquest dimarts al jutjat d’instrucció número 4 de Vic. La Fiscalia també imputa Juan Carlos Fuentes, regidor de la PxC a l’Ajuntament de la capital d’Osona, que va sol·licitar per encàrrec d’Anglada els 3.000 pamflets distribuïts per Vic de cara a guanyar vots en les eleccions municipals en les quals PxC va obtenir quatre regidors.

Redacció
Redacció 14/01/2011

Josep Anglada s’enfronta altre cop a la justícia després que la fiscalia hagi demanat per ell un any i mig de presó així com també la suspensió del seu càrrec públic. L’acusació es basa en uns pamflets que Plataforma per Catalunya va distribuir per Vic pocs dies abans de les eleccions municipals del 27 de maig de 2007, i que, segons la fiscalia, pretenien ‘suscitar entre la població sentiments d’hostilitat contra el col·lectiu d’origen magrebí’.

Els pamflets, escrits en castellà, estaven redactats de tal manera que el lector es confongués sobre la seva autoria. Així, el text es detalla com si es tractés del relat d’un ciutadà magrebí que exposa el seus recels envers el partit d’Anglada. ‘Si ellos mandan en Vic expulsarán a todos nuestros compañeros ilegales y harán la vida imposible al resto. No nos permitirán ejercer nuestro derecho a tener una bonita mezquita en el centro de Vic’ apareix en els pamflets.