Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Federació Catalana de Futbol vol acabar amb la Federació Catalana de Futbol Sala

La Federació Catalana de Futbol vol controlar també la secció de futbol sala, ara en mans d’una federació privada, la Federació Catalana de Futbol Sala. Ara el litigi continua obert al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En un comunicat la FCF fa cas de totes les cròniques anticatalanes que s’ han publicat en els diaris, sobretot de Madrid, arrel del Catalunya vs Espanya de futbol sala.

Redacció
Redacció 18/07/2007

N’hi ha per llogar-hi cadires. Això que la unió fa la força és quelcom que des de la Federació Catalana de Futbol (FCF) no tenen gaire clar. Aquesta entitat vol controlar també la secció de futbol sala, ara en mans d’una federació privada, la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), que fou creada l’ any 1983 i que el Govern català va admetre en el registre d’ entitats de la Generalitat el mes de novembre del 2003, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dictés una sentència favorable al reconeixement.

Des d’aquell moment, la FCF ha intentat fer-se amb les competències de la FCFS fent bo la dita de “eren pocs i mal avinguts”. Una mostra més d’això és que la FCF vol acabar amb totes les competències sobre el futbol mitjançant la via judicial. El penúltim argument és el cas de la Federació Andalusa de Futbol que va recuperar els poders de la Federació Andalusa de Futbol Sala als tribunals.

Ara el litigi continua obert al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).L’última informació aportada per la FCF és un dossier de premsa en què es recull tot el rebombori mediàtic que ha generat la disputa d’ un Catalunya-Espanya durant la copa del Món, disputada a Sibèria russa el juny passat. En un comunicat la FCF deia que el polèmic partit “va provocar diversos incidents dels quals la premsa ha anat informant”. El més sorprenent de l`escrit és que les fonts jurídiques de la FCF fan cas de totes les cròniques anticatalanes que s’ han publicat en els diaris,sobretot de Madrid, per demanar que ” es procedeixi a la revocació de la inscripció d’ aquesta federació”.