Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Les cooperatives catalanes denuncien l’ensorrament dels preus dels cereals en un 30%

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) denuncia la caiguda dels preus dels cereals durant les darreres setmanes i que des de l’inici de la campanya els preus han caigut en prop d’un 30%. Una davallada que en algunes zones se situa per sota dels costos de producció, tot i que no s’ha vist reflectit en els preus dels aliments.

Les cotitzacions de Mercolleida reflecteixen que la tona de blat de moro, que al mes de juliol es cobrava a 225 euros ara es cobra a 150 euros. El blat panificable i el farratger i l’ordi mostren caigudes semblants però en el cas del blat de moro i l’ordi aquesta caiguda situa els preus iguals al mes de novembre de l’any 2006.

Redacció
Redacció 15/11/2008

Paral·lelament a tot això hi ha hagut un encariment dels fertilitzants en un 70% i del gasoil en un 40%, els fitosanitaris han pujat entre un 25 i un 30% el preu de les llavors. El responsable de conreus herbacis de la FCAC, Jesús Ricou considera que tota aquesta variació de preus fa insostenible la producció i disminueix els ingressos dels agricultors.