Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La famílies lesbianes i gais de fora de Barcelona tenen més problemes socials que les de l’àrea metropolitana

Les famílies homosexuals que viuen fora de Barcelona tenen més problemes socials que les de l’àrea metropolitana. La presidenta de l’Associació Famílies Lesbianes i Gais, Elisabet Vendrell, ha explicat que un dels objectius de l’associació és donar a les famílies gais i lesbianes més facilitats per trobar espais de reunió i convivència, en unes comarques on les coses ‘no són tan fàcils’. Més de 300 persones participen durant aquest pont del Primer de Maig en la primera trobada estatal de famílies lesbianes i gais que es fa a la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona. Des de l’Ajuntament de Tarragona han obert les portes a l’associació perquè creïn una delegació al municipi.

Redacció
Redacció 06/05/2008

Per la seva banda, la secretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania, Carme Porta, ha explicat que aquesta trobada fa visible ‘no una realitat nova, sinó una realitat oculta durant molt de temps’. Com a exemple, Porta s’ha referit a les adopcions, que en el cas de les parelles gais i lesbianes en molts casos l’única opció és fer una adopció a títol personal i no com a parella, ja que tot i que a Catalunya està permesa l’adopció des de l’any 2005, hi ha encara molts països que no permeten que els nens siguin adoptats per pares o mares del mateix sexe.

Porta ha afegit que aquesta trobada és molt important per les prop de 150 famílies que hi participen, ja que els ofereix una oportunitat única per intercanviar experiències i per poder compartir els problemes i conflictes que tenen amb els fills. Al mateix temps permet que la canalla pugui conèixer altres nens i nenes que tenen el mateix model familiar. Per Porta es tracta d’un intercanvi que comença a fer visible una realitat social que ja existia i que pot servir per millorar la qualitat de vida d’aquestes famílies.

Aquesta trobada ha servit perquè les famílies sortissin de l’armari i deixessin d’ocultar-se, ja que segons Porta, la única diferència és que la parella està formada per dues persones del mateix sexe, però que eduquen els seus fills i filles amb els mateixos valors que ho fan les famílies tradicionals.

En aquesta trobada hi han assistit famílies d’arreu de Catalunya i de l’estat, i fins i tot hi ha hagut alguns representants internacionals. Vendrell ha destacat que aquesta és la primera trobada d’aquestes característiques que s’ha fet mai a l’estat espanyol i tot i que encara no n’han concretat els detalls, des de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais asseguren que aquesta trobada tindrà continuïtat els propers anys.