Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La doble vara del Defensor del Poble

Representa que vivim en un estat democràtic, però ni les més altes institucions tenen clars els conceptes de llibertat i igualtat que la democràcia implica. L’últim òrgan estatal que interpreta aquests drets a la “torera” és el Defensor del Poble espanyol que, casualment, manté una actitud contrària a Catalunya al presentar un recurs contra l’Estatut català però alhora no denunciar l’Estatut andalús, que inclou articles idèntics als que van escandalitzar a aquesta institució. La doble vara continua perjudicant al Principat.

Redacció
Redacció 20/06/2007

El Defensor del Poble, Enrique Múgica, ha decidit no interposar recurs d’inconstitucionalitat sobre la llei orgànica de reforma de l’Estatut d’Andalusia, “davant de les nombroses peticions rebudes en aquest sentit i després d’un complex i rigorós procés d’anàlisis”, segons s’explica en un comunicat del gabinet.

En aquest sentit, apunta que “tot i que les qüestions suscitades per aquesta norma poguessin ser, en part, similars a les que van motivar el recurs sobre l’Estatut català”, el Defensor entén que “la tasca de garantia de drets i llibertats públiques dels ciutadans, i de vigilància del principi d’igualtat dels mateixos, en el marc de les reformes estatutàries, ja es dóna per complimentada amb el citat recurs”.

Així mateix, ha puntualitzat que els textos “posteriors no incorporen novetats significatives que precisin d’una nova intervenció en exercici de la seva legitimació constitucional”.