Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La diplomàcia espanyola al servei de Societat Civil Catalana

El finançament obscur i les tensions de tresoreria de l’entitat antiindependentista que explica l’Anuari Mèdia.cat en la publicació sobre els silencis mediàtics del 2014, no són un fre per a l’expansió de Societat Civil Catalana al món. Segons informa el diari Ara, l'ambaixada espanyola ha participat aquesta setmana en l’organització d’un 'tour' de Societat Civil Catalana per Washington. L'ambaixador espanyol, Ramón Gil-Casares, que va protagonitzar un escàndol diplomàtic el gener passat, els va organitzar un sopar a la seva residència amb diverses personalitats i analistes de 'think tanks' nord-americans.

Redacció
Redacció 07/06/2015

Gil-Casares ja té un passat

El passat gener el diari britànic Sunday Express acusava  la diplomàcia espanyola d’intentar vetar una resolució del Congrés americà a favor de l’autodeterminació de Gibraltar, el diari assegura que l’ambaixador espanyol a Washington, Ramón Gil-Casares, va enviar una missiva als congressistes impulsors de la iniciativa després que la resolució es presentés al Congrés dels Estats Units, esgrimint en la carta el suport d’Espanya en la lluita contra el terrorisme de l’Estat  islàmic com a contrapartida per vetar la resolució. Londres va titllar de comportament “vergonyós” i de “joc brut” les pressions.

Un home d’Aznar ambaixador de Societat Civil Catalana als EUA

Societat Civil Catalana ha aprofitat el viatge per posar en marxa l'antena de l’entitat a Washington DC, que serà dirigida per l'ex ambaixador d'Espanya als Estats Units Javier Rupérez, ambaixador espanyol als EUA durant el segon mandat de la presidència de José Maria Aznar.