Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La delegació del Govern a Madrid promou el consum de vins i olis amb D.O. català

En plena campanya d’imposició d’hispanitat del partit Popular, el Centre Cultural Blanquerna de la Delegació del Govern a Madrid, inicia la seva agenda d’activitats amb una exposició que presenta a la capital de l’Estat les denominacions d’origen de vins i olis catalans. El projecte ‘Aparador de Catalunya’, que ocuparà diversos espais del centre, preveu donar a conèixer a Madrid els productes de diversos sectors de l’economia catalana acompanyant l’exposició amb presentacions de llibres i revistes del sector, promoció turística dels territoris de les diverses D.O., degustacions i cursos.

Redacció
Redacció 02/10/2007

Si abans de l’estiu ja vam intentar vendre el nostre Pa amb tomàquet a Madrid, ara el Centre Cultural Blanquerna de la Delegació del Govern a Madrid vol promoure el consum de vins i olis catalans. Properament, potser els postres amb la crema catalana, feta amb caldo de pollastre segons el nou diari Público. Però no només la mostra és de gastronomia sinó que també de música, l’economia i la societat catalanes

‘L’Aparador’ és un dels plats forts d’un programa que segons el delegat del govern a Madrid, José Cuervo, vol ser un punt de referència per a la difusió de la cultura i la realitat social i econòmica de Catalunya a la capital de l’Estat espanyol. Amb aquest objectiu Blanquerna posarà en marxa un cicle de documentals realitzats per creadors catalans o centrats a Catalunya com ‘De Nens’, de Joaquim Jordà; ‘En construcción’ de José Luis Guerín; o ‘El taxista full’ de Zip Films.

En l’apartat musical la programació vol donar a conèixer a Madrid tan els principals exponents de la música clàssica i contemporània (Quartet Albada i Jordi Masó) com els últims artistes de l’escena electrònica. Es tracta –apunta Cuervo- d’aprofitar la fascinació d’alguns sectors del panorama madrileny pel fenomen Sònar per donar a conèixer grups com EEDL o Bruna Sound.

En l’àmbit de les exposicions, destaca una mostra sobre un dels fotògrafs catalans que han obtingut el Premi Nacional de Fotografia, Ramon Massats (Caldes de Montbui, 1931), i una mirada a la figura d’Ernest Lluch des de totes les seves vessants. El programa també inclou mostres sobre Néstor Luján, Mercè Rodoreda, la marca de cotxes Seat, i la dimensió econòmica de Barcelona.