Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La CUP decideix tirar de vella política anunciant una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

La Candidatura d’Unitat Popular acaba d’anunciar que farà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat que ha presentat aquesta setmana Oriol Junqueras. Amb aquesta jugada estratègica, la Candidatura d’Unitat Popular opta per la vella política i pressionarà JxSí amb una esmena total que podrien retirar al darrer moment.

Redacció
Redacció 28/05/2016

L’estratègia de la CUP: dilatar el debat pressupostari i retirar l’esmena al darrer moment

La CUP vol guanyar temps per mirar de negociar uns pressupostos més favorables i que ajudin a convèncer les seves bases, malgrat que els aldarulls a Gràcia i, per altra banda la resolució del cas Ester Quintana dels darrers dies, no conviden a crear un clima de confiança entre JxSí i CUP. Si els pressupostos s’aproven ara amb el suport de la CUP, el debat acabarà el 8 de juny, i si es tomben les esmenes a la totalitat, la qüestió s’allargarà fins el 20 d juliol. Entre l’estratègia de la Candidatura d’Unitat Popular podria trobar-se l’opció de retirar aquesta esmena que avui anuncien al darrer moment, una estratagema contemplada en els manuals de la vella política, si el govern cedeix en algunes o en totes les seves reclamacions.

La determinació moment`ni de presentar una esmena a la totalitat

En un comunicat que han fet arribar a la premsa, els cupaires defensen que“La CUP-CC ha celebrat avui a Vilassar de Dalt un Consell Polític i Grup d'Acció Parlamentària, amb representants de 11 de les 13 assemblees territorials i 7 de les 9 organitzacions de la Crida Constituent, i ha votat a favor de presentar una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos del govern esperant que JxS presenti una nova proposta amb canvis importants respecte la proposta inicial. La CUP vol també tenir més temps per negociar una nova proposta més desobedient amb l'Estat i obedient amb el Parlament i la declaració del 9N. L'esmena a la totalitat ha guanyat per 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions”.