Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La CUP de Sant Celoni retira el suport a CiU i trenca el govern municipal

La CUP de Sant Celoni ha retirat el suport a l’equip de govern en considerar que ha infringit ‘greument’ l’acord d’investidura i governabilitat després que el govern municipal vulgui impulsar una Àrea Residencial Estratègica (ARE) a la zona de Can Riera de l’Aigua ‘unilateralment i sense consens’. La decisió de CiU de tirar endavant l’ARE en aquesta zona estratègica ‘d’especial interès natural i paisatgístic’ trenca qualsevol acord entre els dos grups, tenint en compte que una de les prioritats del govern municipal havia de ser ‘la defensa del territori i la redacció d’un nou POUM per determinar el model de poble de futur’.

Redacció
Redacció 20/05/2008

La CUP de Sant Celoni considera que CiU ha infringit ‘greument’ l’acord d’investidura i governabilitat signat el 15 de juny de 2007, arran de la ‘obstinació’ del govern municipal d’impulsar un ARE a la zona de Can Riera de l’Aigua ‘unilateralment i sense consens’. Els responsables de la CUP que la decisió de CiU de tirar endavant l’ARE en aquesta zona estratègica ‘d’especial interès natural i paisatgístic’ del municipi deslegitima l’acord entre els dos grups que, en principi, primaven ‘la defensa del territori i la redacció d’un nou POUM per determinar el model de poble de futur’.

La 7a Assemblea d’Unitat Popular de dissabte passat convocada per la CUP a causa dels darrers esdeveniments a causa de l’obstinació del grup de CiU de tirar endavant el projecte ARE, hi van ser presents més d’un centenar de persones. Al final de l’assemblea es va donar a votació la pregunta ‘Consideres que l’incompliment de l’Acord per part de CiU és suficient per tal que la CUP deixi de donar suport al Govern local?’. De les 51 persones que tenien dret a vot va haver 36 vots a favor, 15 en contra, i 3 abstencions. El resultat d’aquesta votació es va tancar amb la decisió de deixar de donar suport a l’equip de govern de CiU a Sant Celoni i la Batllòria.

Tal com a declarat la regidora de la CUP a Sant Celoni, Montserrat Vinyets, fa pocs dies l’equip de govern va fer pública la decisió d’impulsar una consulta popular per acceptar o no la ubicació de l’ARE a Can Riera de l’Aigua. Amb tot, després que CiU donés suport a aquest projecte, els militants de la CUP van decidir que el què havia passat ‘era motiu suficient per retirar la confiança’. Montserrat Vinyets ha destacat que si finalment la consulta es porta a terme la CUP hi participarà activament i ‘acatarà el resultat’ sense objeccions.