Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La CUP de Mataró assegura que les propietats de la família del regidor d’Urbanisme s’han revaloritzat un 8.000% en 25 anys

La CUP de Mataró ha calculat que l’increment de preu de la finca on s’ubica l’antiga fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt ha estat del 8.000% en els darrers 25 anys. Durant aquest temps, la propietat ha estat en mans de l’empresa Naves Biada, de la qual en són socis els oncles materns del regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas. Segons la CUP, la finca de Can Fàbregas la van comprar l’any 1982 per 33 milions de les antigues pessetes i la van vendre el passat mes d’abril per 16,5 milions d’euros, uns 2.700 milions de pessetes. Per aquelles dates, l’Ajuntament de Mataró, a través de l’empresa pública d’urbanisme (PUMSA), ja havia adjudicat al Corte Inglés la construcció d’un centre comercial en aquests terrenys.

Redacció
Redacció 23/01/2008

Davant d’aquests fets, la CUP de Mataró emplaça l’alcalde, Joan Antoni Baron, i les forces del govern municipal (PSC, ICV-EUiA, ERC) a ‘actuar i donar les explicacions necessàries perquè la ciutadania pugui entendre aquesta revalorització del 8.000% que ha permès que una finca comprada pels oncles d’un regidor per 33 milions de pessetes s’hagi venut per 2.745 milions de pessetes’.

La relació familiar entre Bassas i els antics propietaris de la finca la va destapar la setmana passada la plataforma Salvem Can Fàbregas. El mateix regidor, que ho és des de l’any 1991 en diferents tasques del govern, va assegurar que coneixia aquesta relació des de feia ‘només un any’. La resta de grups de l’oposició, CiU i el PP, han demanat el cessament de Bassas.