Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La CUP de Lleida presenta un requeriment als jutjats perquè la Paeria aporti “d’una vegada per totes” el projecte del Parador

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha presentat aquest dimecres un requeriment als jutjats de Lleida per tal que la Paeria aporti ‘d’una vegada per totes’ el projecte tècnic del Parador nacional que està projectat a l’edifici del Roser. Segons ha explicat l’advocada de la formació independentista, Esther Sancho, el que s’ha fet és presentar ‘l’escrit de proposició de prova’ que s’emmarca en el recurs contenciós administratiu que la CUP ja va presentar prèviament contra l’acord de l’Ajuntament de Lleida de convertir l’edifici del Roser, actualment d’ús cultural, en un Parador nacional de turisme. Sancho ha afegit que en l’escrit es demana per quarta vegada que la Paeria lliuri el projecte tècnic de l’esmentat Parador.

Redacció 31/01/2008

Segons Sancho, el projecte tècnic del Parador nacional que la Paeria vol fer al Roser s’ha demanat ja en dues ocasions per la via administrativa i dos vegades més a partir de la via judicial.

Per tot això, la CUP considera que no és lògic que un consistori que ‘a tota hora parla de participació ciutadana i de voler ser transparent’ estigui ‘ocultant’ aquest projecte tècnic al qual a hores d’ara ‘ningú no ha tingut accés’. Així mateix, la CUP ha lamentat que la Paeria sí que ‘filtri’ a la premsa informacions relacionades amb el Parador, com la que feia referència a què s’havia enviat el projecte tècnic definitiu a Turespaña amb algunes modificacions de darrera hora.

Finalment, la CUP lamenta que ni tant sols a les entitats – el mateix partit independentista i el Casal l’Ocell Negre – que s’han interessat en recorre l’acord de la Paeria sobre el canvi d’ús del Roser se’ls hagi facilitat la informació sol·licitada. Per això, Esther Sancho ha insistit en què tenen un interès legítim que ara mateix està desatès. Per això no ha dubtat en qualificar l’actitud del consistori ‘d’obstruccionista amb l’administració de justícia, que pot donar lloc a responsabilitats’ si tira endavant el recurs.