Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La CUP assegura que els seus 4 escons poden ser decisius

A.S. | Nit freda a la Nau Bostik de Barcelona. Dels 10 parlamentaris que va aconseguir la CUP el 2015, aquest 21 de desembre n'ha perdut sis, quedant-se tan sols amb quatre, tres a Barcelona i un a Girona. La formació 'cupaire' ha perdut Lleida i Tarragona.

Redacció
Redacció 22/12/2017
Malgrat tot, el cap de llista per Barcelona de la CUP, Carles Riera, ha assegurat que “la República de l'1-O ha guanyat”. En roda de premsa s'ha mostrat orgullós dels quatre escons obtinguts davant d'un Estat que “ha jugat totes les cartes per poder guanyar”.

“Seguim tenint la clau”

 
“En aquestes eleccions s'ha derrotat el 155, el cop d'Estat ha estat clarament derrotat i deslegitimat”. Tot i això, ha reconegut que amb aquests 4 escons, la formació anticapitalista “ha perdut pes polític i influència política” però ha remarcat que “són 4 escons d'or perquè seguim tenint la clau”.

 

Preguntat per una possible entrada al govern, Riera ha exposat que “hi ha menys arguments que abans per fer-la valdre però així ho vam dir durant la campanya. Si es tracta de formar govern per construir República unilateralment, contra el 155 i a favor dels drets de la dignitat, ens hi trobaran, la nostra capacitat política i d'influència ha disminuït però els nostres escons poden ser determinants en moment clau”.
 
Una valoració per a Cs
 
Riera ha explicat que Cs ha guanyat les eleccions: “És la força més votada”. Però també ha volgut subratllar que “era i és el partit de l'Estat, el partit del 78”. “L'Estat ha estat disposat a sacrificar el PP per concentrar tot el vot a Cs. Tota la dreta, el 155 i el vot monàrquic s'hi ha concentrat, per això han tingut un resultat tan important”.
 
La dada curiosa que deixen aquests resultats és que la CUP i el PP compartiran grup mixt.