Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La CUP, amb clara voluntat de ser al full de ruta conjunt

El diputat de la CUP David Fernández ha mostrat la determinació de la seva formació per tornar a la taula de discussió del full de ruta conjunt. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el dirigent cupaire ha expressat la intenció d’encarar els comicis del 27-S com a plebiscitaris amb un bloc de partits independentistes, ja sigui compartint una part del programa, amb una marca paraigües o alguna altra fórmula: “S’ha de definir com visualitzar-ho”. L’objectiu és “obrir un procés constituent per arribar a la independència el dia després de les eleccions del setembre”, segons Fernández.  

Redacció
Redacció 20/03/2015

Demà, dos documents

El popular diputat ha dit que la CUP presentarà demà dos documents: un amb el full de ruta propi de cara al 27-S i un altra amb una proposta d’ampli acord amb les altres forces sobiranistes. El segon document explicarà com actuarà el partit depenent dels escenaris post-electorals i fins i tot es concretarà si apostaran per estar dins o fora del govern. Sigui com sigui, ha assegurat que col·laboraran per fer la independència igualment.

Tot i les dures crítiques que David Fernández ha fet a CiU, a les retallades dels últims quatre anys i al “fracàs de les privatitzacions” de Mas-Colell, ha afirmat que no farà el joc a Espanya perquè el procés s’estavelli i descarrili. “Som netament independentistes”, ha reblat, així que no tenen previst baixar del vaixell i deixar de remar en l’embarcació conjunta sobiranista.