Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La CUP, a un pas de donar la campanada

La CUP ha arribat per assentar el projecte independentista a l’àrea metropolitana. Avui s’han conegut les dades de l’enquesta de Sant Cugat del Vallès, realitzada pel TOT Sant Cugat que certifica la pluralitat del projecte independentista a les grans ciutats i fa possible una majoria per l’Estat lliure als llocs més importants.

Redacció
Redacció 16/05/2015

Sant Cugat del Vallès, la gran sorpresa

Segons l’enquesta del diari d’informació gratuïta el TOT Sant Cugat, la CUP esdevindria segona força duplicant resultats. També hi entraria Esquerra Republicana, com a tercera força. Així, els tres primers partits del ple municipal de la localitat ostentarien una majoria absoluta indiscutible, plural i diversa que garanteix el procés en aquesta localitat. CiU, entre 13 i 14 regidors (dels 15 que ara té) amb l’alcaldessa Mercè Conesa mantindria la majoria per governar en solitari, però la diferència entre el ple anterior i el que es pot configurar el 24 de maig, és la diferència entre la Catalunya autonomista i la Catalunya Estat.

Expectatives al rovell de l’ou metropolità

Malgrat la barrera tant alta del 5%, la CUP té opcions d’entrar a l’ajuntament de Barcelona. María José Lecha, desapercebuda pel gran públic, però reconeguda activista a Nou Barris, on Ada Colau només hi anava a fer-se la foto, podria recollir una sèrie de vots claus per aconseguir l’anhelada entrada al ple. En el cas de Badalona, la pugna per la marca “Guanyem”, i “En Comú”, decantada a favor també de la formació cupaire en detriment d’ICV que concorrerà amb el corrent crític de Podemos, i un candidat poc renovador, també té opcions de sortir. La candidata, Dolors Sabater, que també va ser cobejada per Esquerra Republicana, podria aglutinar un cert vot independentista; en funció de com acabi l’experiment de la CUP Badalona, la formació podria entrar fent el sorpasso a ERC i a ICV. A Santa Coloma de Gramenet, on ja participen en un partit que té 2 regidors, ara en podrien aconseguir entre 4 i 5 gràcies a SOM Gramenet.

Presència en places difícils fora de Barcelona

La CUP té aspiracions a localitats importants on ja té representació important i la mantindria com ara a Girona, amb unes expectatives d’entre 3 i 4, tot i la reentré d’ERC que aconseguiria uns 3 amb la candidata Maria Mercè Roca i una alcaldia que seguiria en mans de Puigdemont (CiU). A Mataró, el darrer sondeig també del TOT Mataró per Capgros, els dónen opcions de duplicar resultats: entre 1-2 (ara en tenen 1). Allà ERC entraria, i amb força, 4-5 regidors necessaris per bastir la majoria independentista conjuntament amb CiU (6-7) i la CUP. Tant la CUP com ERC tindrien moltes opcions d’entrar també en una plaça difícil com és Tarragona, on una enquesta feta per GESOP dóna a ERC una forquilla entre 2-3 regidors, i a la CUP entre 0-1. Allà, Josep Félix Ballesteros haurà de buscar soci per mantenir l’alcaldia i segurament només podrà triar entre PP i C’s.