Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La coalició nacionalista balear, segons UM, no descarta investir a Rajoy

La coalició de partits nacionalistes de les illes per a concórrer a les pròximes eleccions generals del 9 de març es dirà ‘Unitat per els Illes Balears’, segons va avançar avui el president d’UM, Miquel Nadal, qui va afirmar que la possibilitat de donar suport la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, ‘no està descartada’. En roda de premsa, Nadal va assegurar que en les reunions amb el qual serà el cap de llista de la candidatura nacionalista, Pere Sampol (PSM), s’ha acordat mantenir-se ‘en l’equidistància’. ‘Partim sense cap idea preconcebuda. No tenim condicions prèvies, encara que si simpaties, ja que alguns partits estatals destaquen per la seva intenció de no reconèixer els fets diferencials de les illes’, va dir.

Redacció 17/01/2008

Aquesta posició manifestada pel líder de UM contradiuen les declaracions que va realitzar el secretari general del PSM, Biel Barceló, assegurant que la possibilitat que, en cas d’obtenir un escó en el Congrés, el diputat balear pogués donar el seu suport a la formació d’un Govern presidit Rajoy estava ‘descartada’. ‘La dreta representa interessos contraris a Balears. Nosaltres intentarem que hi hagi un Govern progressista, però negociarem per a aconseguir beneficis per a les illes’, va assenyalar Barceló la passada setmana.

Segons Nadal, l’objectiu d’un possible diputat de ‘Unitat per els Illes Balears’ ha de ser ‘aconseguir el millor per a les illes’, com l’augment de les pensions -’les més baixes d’Espanya’-, la millora de la competitivitat, fons suficients per a garantir l’accés a l’habitatge dels joves, participació en la gestió de ports i aeroports i fer que el sistema de descomptes en viatges permeti a ‘tots’ els ciutadans de les illes tenir mateixos drets que la resta d’espanyols.

A més, va advertir que ‘plantejar des del principi l’alternativa’ entre PP i PSOE és el ‘joc diabòlic’ que volen els partits estatalistes. ‘La nostra bandera és aconseguir millores per a Balears. Aquesta serà la legislatura dels partits nacionalistes a tot l’Estat, ja que les diferències entre PP i PSOE seran mínimes. I Balears ha d’estar aquí’, va afegir.