La caverna torna a usar l'única arma que té contra l'independentisme La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

La caverna torna a usar l’única arma que té contra l’independentisme

Ja hi som: la caverna torna a intoxicar la societat catalana amb l'única arma que té: inventar-se que la independència ja no trempa als catalans. S'intenta practicar aquella tàctica de repetir molt una mentida fins a fer semblar que és certa. Durant el dia d'avui ens hem trobat amb un parell d'articles que van cap aquesta direcció: a La Vanguardia s'hi afirma que “l'independentisme perd força” i a ElConfidencial.com arriben a dir que hi ha desesperació a l'ANC per la desacceleració independentista.

Redacció
Redacció 04/04/2016
La Vanguardia mostra un panorama apocalíptic del sobiranisme
 
Publica avui La Vanguardia titulat “El independentismo pierde fuerza” i que es basa en l'informe del CEO que, per cert, ja fa unes setmanes que va sortir. Tal com explicàvem al directe!cat, en aquell baròmetre l'independentisme empatava amb l'unionisme per primera vegada: un 45,3% de catalans dirien sí a la independència (amb un augment de més del 3%) i el 45,5% votarien No (3 punts menys que fa quatre mesos). Tot i així, segons La Vanguardia, “la creciente fragmentación del sistema de partidos catalán debilita el bloque soberanista, cuya mayoría absoluta peligra”. En aquest sentit augura que l'independentisme s'autodestruirà: “la revolución devora a sus hijos y la independencia podría hacer lo mismo con quienes pretenden ser sus padres”.
 
L'article preveu que l'independentisme perdia la majoria absoluta (tot i que el CEO li dóna Junts pel Sí [56-58 escons] i la CUP [9-11] sumarien fins a 69 diputats) per la fragmentació de partits. Però no té en compte que el CEO va preguntar per Junts pel Sí i no per CDC i ERC per separat.
 
Per acabar, l'autor de l'article afirma que el sobiranisme “sin más activos que ofrecer que una hoja de ruta más simbólica que real hacia el Estado propio” pot acabar com el quebequès, trencat per una derrota en un referèndum.
 
elConfidencial.com parla de la desesperació de l'ANC per fer retornar la tensió al carrer
 
La caverna mediàtica espanyola està nerviosa: veu com l'independentisme no s'atura mentre que el seu govern no és que no avanci, sinó que està més encallat que mai. En un article a un dels màxims exponents de la caverna, ElConfidencial.com titulen: “La consigna independentista es retomar la calle: en Cataluña debe haber tensión“.
 
L'article, molt menys pretensiós que el títol, fa un repàs a l'actual situació catalana: des de com avança el govern de Puigdemont, passant per la gestió de la nova cúpula de l'ANC i els seus preparatius de cara al pròxim 11 de Setembre, fent menció als pobles acusats de sedició per l'Estat i recollits per l'AMI, la creació de l'Agència Catalana i el manifest sobre la oficilaitat de les llengues a la República. A tot li troba una explicació: des de les entitats sobiranistes o des del govern perquè “el suflé no se puede desinflar. Esa es la consigna del independentismo catalán.” És per això que es fa tot el possible perquè “la independencia pierde fuelle. Lo dicen las encuestas y lo dice la calle.” en aquest sentit afirma que “Pero los independentistas no pueden permitirse en estos momentos relajarse y aflojar”.
 
Quantes vegades han dit que el procés s'havia acabat?
 

Davant la impotència per intentar frenar el procés català i de la inoperància dels seus governants, els mitjans de comunicació afins a l'Estat només han tingut una arma: afirmar que la independència perdia adeptes. Ho han fet sempre amb l'anàlisi de les eleccions dels últims 3 anys, amb els resultats del 9N, amb els resultats del 27S i ara, amb les enquestes i baròmetres. De moment, no han encertat ni una sola vegada.

Relacionats