Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Casa Gran pretén aglutinar 10.000 catalans en un any

|

- Publicitat -

Mas ha participat aquest dissabte en la primera jornada de treball amb els cent primers agents de la Casa Gran del Catalanisme, militants de CDC en la seva majoria, que seran els encarregats d’estendre el projecte llançat per Mas el passat 20 de novembre del 2007, just fa un any, a nivell territorial i sectorial arreu del país.

‘Sense canvi, la dinàmica del país és anar enrere’, ha insistit Mas, que ha reivindicat l’actuació de CiU al capdavant del Govern, assegurant que durant molts anys ‘amb el motor catalanista’ el país anava endavant. Al contrari que ara, segons el líder de CDC, que la situació és ‘a la inversa en gairebé tots els terrenys’.

Publicitat

Mas ha aprofitat la seva intervenció per donar les consignes d’allò que a partir d’ara han de transmetre el centenar de militants encarregats de difondre el projecte arreu de Catalunya. En aquest sentit, el líder de CDC ha dit que el projecte ha de ‘respirar il·lusió, generar esperança i transmetre confiança’. Només així serà capaç de ‘filtrar’ i arribar ‘a tots els racons del país’ i aconseguirà que la gent s’hi comprometi.

Aquest compromís, segons Mas, neix ‘de les idees, els ideals i els sentiments’, que tenen l’arrel en el patriotisme per Catalunya. Un patriotisme que segons el líder de Convergència no ha d’avergonyir els catalans. ‘Si tothom pot exhibir sense complexitat els seu patriotisme els catalans també’, ha reivindicat, posant com a exemple els casos dels Estats Units, França o el mateix Estat espanyol.

Els reptes de la Casa Gran

La Casa Gran, o la ‘refundació del catalanisme’, va néixer fa un any amb l’objectiu de propiciar un ‘canvi’ en el país, davant les crisis econòmica, demogràfica, identitària i de relació amb l’Estat espanyol que segons Mas pateix Catalunya. Per aconseguir-ho, el pare del projecte ha apel·lat a la necessitat de ‘sumar’, ‘obrir-se’, ‘escoltar’ i alhora fer ‘autocrítica’ des de la ‘humilitat’.

Per a assolir aquestes reptes que la Casa Gran es planteja, el projecte ha d’anar més enllà de l’àmbit polític, ‘amb la política no n’hi ha prou’, assegura Mas, que considera que la problemàtica que actualment pateix el país sobrepassa la capacitat d’actuació del Govern, del Parlament i dels partits polítics. És per aquest motiu que cal anar ‘més enllà’, insisteix, i donar ‘contingut real’ al projecte per esdevenir un ‘gran moviment ciutadà’, segons ha dit Mas.

En aquest sentit Mas ha insistit que l’objectiu de la Casa Gran no és ‘ser l’única casa amb catalanistes’. ‘No volem fer una OPA hostil cap a ningú, volem aglutinar el màxim de gent al servei del projecte’, i ha considerat que la ‘dialèctica’ i la ‘lluita’ entre ‘dretes i esquerres’ o ‘progressistes i conservadors’, que segons ha dit, ‘alguns’ utilitzen per ‘seguir ocupant el poder’, no ajudarà sinó a ‘dividir el poble de Catalunya’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut