Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Bretanya tindrà el seu propi “Correllengua”

Durant tres dies i tres nits la Bretanya també trindrà el seu propi Correllengua. La celebració serà de tipus més atlètica i s’hauran de recorre uns 600 quilòmetres. La flama sortirà desde Naoned (Nantes) el 30 d’abril i acabarà a Karaez (Carhaix) el 3 de maig. Els participants a la cursa s’aniran passant un testimoni amb un missatge al seu interior, que no serà llegit fins a l’arribada, clarament inspirada en la Korrika basca, que se celebra des de fa 25 anys durant uns deu dies.

Redacció
Redacció 12/11/2007

600 quilòmetres de camí en tres dies i tres nits. D’aquesta manera es planteja l’Ar Redadeg, la versió bretona del Correllengua català i la Korrika basca que es farà, per primera vegada en aquella nació, la primavera de 2008. Mentre a casa nostra les columnes i el pas de la flama solen ser simbòlics, aquest es tracta d’un recorregut atlètic, que sortirà de Naoned (Nantes) el 30 d’abril i acabarà a Karaez (Carhaix) el 3 de maig, i que es “ven” per trams. És a dir, es pot “comprar” cada quilòmetre per 100 euros, de manera que Ar Redadeg podria arribar a recollir 60.000 euros, a més de les samarretes que també es vendran per l’ocasió. Tot plegat, amb l’objectiu de recollir diners per finançar projectes a favor de la llengua bretona.

El final de la cursa en defensa del bretó coincidirà amb la festa central de la celebració dels 30 anys de les escoles bretones Diwan, també a Karaez. El fet que la cursa surti de Naoned no és pas casual, donat que aquesta ciutat és la capital del departament del Loira Atlàntic, l’únic departament bretó que no forma part de la regió oficial francesa de la Bretanya -malgrat que diverses enquestes han demostrat que hi ha una majoria social a favor de la reunificació bretona-.