Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’últim piolín abandonarà el Port de Barcelona aquesta nit

ACN | El darrer ferri que allotjava agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil des dels dies previs al referèndum, el GNV Rhapsody, deixarà aquest dimarts a la nit el Port de Barcelona amb destinació Tànger. Centenars d'efectius de l'Estat espanyol es van desplaçar en l'operatiu que havia d'impedir el referèndum de l'1-O i es van allotjar en aquests tres ferris. Part d'aquests agents van tornar a les seves destinacions el novembre, mentre que es va mantenir un “contingent més reduït” fins passades les eleccions al Parlament del 21-D.

Redacció
Redacció 02/01/2018
Després de tres mesos atracat a les costes catalanes, el GNV Rhapsody abandonarà aquest dijous a la nit el Port de Barcelona i s'incorporarà a la línia comercial Gènova-Barcelona-Tànger, operativa des de fa anys i que es dedica al transport de càrrega i passatgers, segons han informat fonts del port.

El vaixell ha allotjat els agents de la Guardia Civil i la Policía Nacional desplaçats a Catalunya, juntament amb el 'Moby Dada', conegut com el vaixell del Piolín, i el GNV Azzurra, que ja va deixar el port català amb destinació Gènova. Aquests agents han anat marxant de forma progressiva en la darrera setmana en un procés que va acabar dissabte.

 
D'altra banda, els sindicats policials van criticar la poca idoneïtat d'allotjar els agents en ferris i van denunciar les condicions en el Moby Dada. L'última polèmica es va desfermar amb el menú de Nadal dels agents, que alguns sindicats policials van denunciar i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va ordenar obrir una informació reservada al respecte.