Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Alcaldessa de Berga es nega a declarar per l’estelada, apel.la coherència i desobediència

Montserrat Venturós, l'alcaldessa de Berga de la CUP, no s'ha presentat avui al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga on havia de personar-se acusada d'un presumpte delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions del 27 –S i del 20-D. Venturós ha anat fins davant del jutjat, però un cop allà ha explicat a la premsa i a les desenes de persones i representants de la societat civil que s'hi havien concentrat que no pensava entrar a declarar. “Avui no declararé, desobeiré per la independència, per coherència amb el dret a desobeir que és l'eina que ha escollit la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols. Desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes”, ha dit.

Redacció
Redacció 05/04/2016

L'alcaldessa, acompanyada de representants de l'Assemblea Nacional Catalana, d'Òmnium Cultural, de Súmate, de regidors d’altres grups polítics de l'Ajuntament de Berga, i de regidors i alcaldes de la CUP d'ajuntaments requerits per l'Audiència Nacional, ha fet una crida a la societat civil catalana a fer costat als càrrecs electes que decideixin desobeir, independentment que cada partit independentista pugui recomanar als seus electes fer-ho o no.
 
Venturós també ha fet públic, que tot i aquesta vegada estar citada per no haver despenjat l'estelada del balcó del consistori en les passades eleccions autonòmiques i en les generals, l'Ajuntament de Berga va rebre la setmana passada el requeriment de l'Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9N, que “Alguna cosa deu tenir si tanta por els hi fa”, ha dit somrient.
 
Diumenge, amb samarretes roses i sota el lema «sense por», la CUP va convocar una manifestació nacional pel 7 de maig en el marc d'un la campanya oberta a totes les formacions polítiques i organitzacions de la societat civil en suport als càrrecs electes i a les institucions investigades per independentistes pels tribunals espanyols.