Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’ABC reconeix que amb la independència Catalunya incrementaria el seu pressupost 20.319M€ més

Redacció | Catalunya mai tindrà un tracte fiscal favorable si segueix sent una comunitat autònoma de l'Estat. Aquesta és la conclusió que es pot extreure del reportatge publicat avui al diari unionista ABC on exposa que un pacte fiscal català suposaria la reducció de 234.000 llocs de treball públic a l'Estat i una caiguda mitjana de l'1,3% del PIB amb Extremadura, Canàries, Madrid i Astúries com les més afectades.

Redacció
Redacció 18/12/2017
Segons apunta l'ABC, donar el pacte fiscal a la “regió que concentra el 19% del PIB” faria “saltar pels aires” el sistema de finançament autonòmic i etziba que en cas que Catalunya tingués plena sobirania es trobaria en una situació on rebria 20.319M€ més que ara.
 
L'estudi, en aquest sentit, coincideix amb la teoria independentista que denuncia el dèficit fiscal en el qual es troba el país i que no reconeix ni C's i el PP, que es mofen de la teoria ridiculitzant l'eslògan creat per Solidaritat Catalana per la Independència, “Espanya ens roba”. Les xifres que avui publica el diari unionista, a més, exposen com amb només el pacte fiscal moltes regions de l'Estat patirien severes conseqüències. Extremadura cauria un 2,7%, les Canàries un 2,3% i Madrid un 2,1%.