Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junqueras sí que anirà amb els 10Mil a Brussel·les

|

- Publicitat -

Les declaracions de Junqueras contrasten amb les del candidat de CiU, Ramon Tremosa que va assegurar que no considerava gaire útil aquesta iniciativa i que Brussel·les no és el lloc més adequat per defensar la sobirania de Catalunya. En aquest sentit, Junqueras ha assegurat que a Catalunya existeix una societat civil molt activa que ha de cobrir el fet de no tenir estat.

Quant a la possibilitat d’efectuar pactes electorals amb altres formacions polítiques, el candidat d’ERC veuria bé una candidatura conjunta amb Convergència i Unió per aplegar el catalanisme a Estrasburg. Junqueras ha declarat: “La meva responsabilitat és intentar fer-ho el millor possible, i ho puc fer molt bé anant en una llista on només hi hagi Esquerra Republicana i els socis que Esquerra consideri oportú, que tradicionalment han estat Eusko Alkartasuna, per posar un exemple; i al mateix temps també estaria molt bé que anés en una llista on hi hagués molta més gent i altres sensibilitats del món catalanista, com per exemple Convergència”.

Publicitat

Oriol Junqueras ha afirmat que assistirà a l’acte que realitzaran més de 450 entitats de la cultura popular catalana relacionades amb la pirotècnia i el foc aquest dissabte a Berga per protestar contra la directiva de la UE que regula l’ús d’aquest material. Junqueras considera que ‘la directiva europea afecta els correfocs i altres manifestacions culturals i és una demostració més de la necessitat que Catalunya sigui un estat, perquè si fóssim independents seríem nosaltres mateixos qui decidiríem quines són les excepcions previstes per la pròpia directiva comunitària, mentre que ara depenem de l’estat espanyol també en aquesta
qüestió’.

Junqueras també ha fet una crida a la participació dels catalanistes en les eleccions europees perquè, segons ha precisat, l’abstenció només alimenta el creixement del PSOE i del PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut