Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Junqueras sí que anirà amb els 10Mil a Brussel·les

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que estarà ‘encantat’ d’anar el dia 7 de març a Brussel·les amb els 10 mil catalans que hi aniran a demanar el dret a l’autodeterminació. Junqueras ha fet aquestes declaracions al programa L’oracle, de Catalunya Ràdio. ‘La meva obligació és estar al seu costat i donar el mínim suport que jo pugui representar’ ha declarat Junqueras. El candidat d’ERC considera que la independència de Catalunya i el benestar dels catalans s’ha de defensar ‘on faci falta’ i ha conclòs que ‘en defensa de la independència de Catalunya, jo hi seré sempre’. Finalment, Oriol Junqueras ha anunciat que assistirà aquest dissabte a Berga a l’acte per protestar contra la directiva de la UE que regula l’ús de material pirotècnic.

Redacció
Redacció 04/02/2009

Les declaracions de Junqueras contrasten amb les del candidat de CiU, Ramon Tremosa que va assegurar que no considerava gaire útil aquesta iniciativa i que Brussel·les no és el lloc més adequat per defensar la sobirania de Catalunya. En aquest sentit, Junqueras ha assegurat que a Catalunya existeix una societat civil molt activa que ha de cobrir el fet de no tenir estat.

Quant a la possibilitat d’efectuar pactes electorals amb altres formacions polítiques, el candidat d’ERC veuria bé una candidatura conjunta amb Convergència i Unió per aplegar el catalanisme a Estrasburg. Junqueras ha declarat: “La meva responsabilitat és intentar fer-ho el millor possible, i ho puc fer molt bé anant en una llista on només hi hagi Esquerra Republicana i els socis que Esquerra consideri oportú, que tradicionalment han estat Eusko Alkartasuna, per posar un exemple; i al mateix temps també estaria molt bé que anés en una llista on hi hagués molta més gent i altres sensibilitats del món catalanista, com per exemple Convergència”.

Oriol Junqueras ha afirmat que assistirà a l’acte que realitzaran més de 450 entitats de la cultura popular catalana relacionades amb la pirotècnia i el foc aquest dissabte a Berga per protestar contra la directiva de la UE que regula l’ús d’aquest material. Junqueras considera que ‘la directiva europea afecta els correfocs i altres manifestacions culturals i és una demostració més de la necessitat que Catalunya sigui un estat, perquè si fóssim independents seríem nosaltres mateixos qui decidiríem quines són les excepcions previstes per la pròpia directiva comunitària, mentre que ara depenem de l’estat espanyol també en aquesta
qüestió’.

Junqueras també ha fet una crida a la participació dels catalanistes en les eleccions europees perquè, segons ha precisat, l’abstenció només alimenta el creixement del PSOE i del PP.