Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junqueras creu que Catalunya necessita ser un estat per disposar de les eines per sortir de la crisi

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a les eleccions europees ha volgut emfatitzar la importància de les polítiques europees i la seva incidència en la vida quotidiana dels catalans, recordant aspectes com l’informe sobre el multilingüisme, la regulació de les relacions laborals, el Pla de Bolonya o les regles per assolir l’autodeterminació. Junqueras ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’.

També ha assegurat que el català serà un dels cavalls de batalla en la seva campanya. ‘És normal que allò que nosaltres parlem sigui prioritari en els nostres interessos’, ha explicat i ha recordat la importància de que hi hagi eurodiputats amb aquestes sensibilitats per defensar la immersió lingüística a Europa i ‘treballar perquè Catalunya tingui un estat’.

Publicitat

Junqueras ha tornat a advocar per un pacte entre els diferents partits del catalanisme polític i ha apuntat que Esquerra és ‘l’únic partit que té frontera política i ideològica amb tot el catalanisme polític’ i l’única formació que ‘és capaç de sumar tots els partits’ i de fer avançar el país amb passes decidides’.

Eleccions basques i gallegues: crisi del nacionalisme no espanyol?

En relació al mapa polític resultant de les eleccions basques i gallegues, Junqueras ha considerat que és ‘excessiu’ concloure que el nacionalisme no espanyol està en crisi perquè el BNG hagi perdut un escó i hi hagi hagut un canvi de majoria al País Basc quan ‘un 10% de la població no ha pogut votar a causa de la llei de partits’, i ha afegit que ‘això no passa en cap país occidental’.

En aquest sentit, ha matisat que el model d’ERC no és buscar l’encaix de Catalunya dins l’Estat espanyol sinó aconseguir que la ‘societat catalana es faci adulta’ i pugui arribar a tenir un estat propi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut