Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Junqueras avala Alfred Bosch com a candidat d’ERC a les eleccions espanyoles

Oriol Junqueras i Marta Rovira donen suport a l’historiador Alfred Bosch com a candidat d’Esquerra a les eleccions espanyoles, després que un sector de l’antiga direcció d’ERC s’oposés frontalment a la possibilitat que Ferran Requejo encapçalés la llista per anar a Madrid. Ara, la candidatura Junqueras-Rovira centra la seva aposta estratègica per al creixement en l’obertura, la centralitat i la renovació. Obertura a un espectre ampli de l’independentisme i les esquerres vol dir, per a la futura direcció d’ERC, donar valor i establir ponts amb les diferents expressions de la societat civil, els agents econòmics i socials i els referents acadèmics que més han contribuït a renovar i ampliar el discurs sobiranista i progressista. així doncs, l’exportaveu de Barcelona Decideix i historiador, Alfred Bosch, serà el pròxim candidat d’ERC al Congrés dels Diputats, en substitució de Joan Ridao. Pels pròxims dirigents del partit, els últims resultats electorals han deixat clar ‘un desig clar de renovació’ i per això, ‘cal renovar la nostra candidatura i, al mateix temps, aprofitar el saber i l’experiència de l’anterior’. Per això, Oriol Junqueras ha ofert a l’actual portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao, ocupar el segon lloc a la llista per combinar experiència i renovació.

Redacció
Redacció 03/08/2011

Dins aquest espectre, cal destacar les persones que més s’han significat en l’organització de les consultes populars, les que han mobilitzat milers de voluntaris i han ampliat la defensa del dret a decidir a gairebé un milió de persones. ERC segueix estant al costat de tot l’ampli ventall de persones que, arreu del país, han estès la pràctica i l’afirmació del dret a la nostra autodeterminació. És per aquest motiu que Oriol Junqueras avala Alfred Bosch per a encapçalar la llista d’ERC a les properes eleccions espanyoles.

Després dels últims resultats electorals, entenem que el nostre electorat ens ha expressat un desig clar de renovació. Cal, doncs, renovar la nostra candidatura i, al mateix temps, aprofitar el saber i l’experiència de l’anterior. En aquest sentit Junqueras proposa que Joan Ridao participi també d’aquest procés d’obertura i reforci la candidatura a Madrid des de la segona posició a la llista.

ERC prepara aquestes eleccions generals amb la voluntat de representar la centralitat de l’interès del país, per tant, defensant un programa de país que respongui a les principals necessitats de Catalunya i el conjunt dels Països Catalans, que faci front a la crisi econòmica, que sigui assumit per una àmplia majoria dels catalans i les catalanes i permeti avançar cap a l’Estat propi.

Aquest programa de país inclourà la defensa del concert econòmic, governar les infraestructures des de Catalunya, la defensa i millora de l’Estat del benestar, reduir i transferir  l’administració general de l’Estat a Catalunya i fer del català llengua d’Estat a Europa.

Alfred Bosch
L’Alfred Bosch, (Barcelona, 1961) , professor de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Chicago, historiador, novel•lista, assagista i estudiós de la realitat africana. Ha col·laborat, entre d’altres, amb TV3, Avui, El Temps, El Periódico i Catalunya Ràdio. Ha obtingut també, entre d’altres, els premis Sant Jordi, Ramon Llull i Prudenci Bertrana. Ha estat el portaveu de Barcelona Decideix, plataforma transversal que va organitzar la consulta sobre la independència a la ciutat de Barcelona en què van participar 257.645 persones.