Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Josep Piqué presidirà Vueling

El Consell d’Administració de Vueling Airlines ha acordat en la reunió d’aquest dilluns nomenar l’expresident del PPC i exministre d’Indústria i Afers Exteriors, Josep Piqué, com a nou president de l’aerolínia, segons han informat fonts de la companyia. Piqué exercirà el seu càrrec amb caràcter de conseller independent. Per la seva part, la fins ara presidenta des del 24 de setembre, Bàrbara Cassani, continuarà com a consellera independent. Els nous membres del consell d’administració, en representació d’Inversiones Hemisferio, propietat de la família Lara, són José Creuheras, José Lara i Jordi Fainé, president i directors generals d’Inversions Hemisferi, respectivament.

Redacció 13/11/2007

Així mateix, el conseller delegat i cofundador de la companyia, Carlos Muñoz, i el cofundador i director general, Lázaro Ros, han renunciat a les seves funcions executives, decisió que tindrà efecte a partir del pròxim dia 25 de novembre, però continuen com membres del consell d’administració. El consell ha expressat l’agraïment pel ‘seu excel·lent treball i la seva fonamental contribució al desenvolupament de Vueling Airlines des de la seva fundació en el 2003’, i ha desitjat que aquesta es mantingui en el futur. El consell d’administració anunciarà tant aviat com pugui el nom del nou conseller delegat.

L’expresident del PP català i exministre, Josep Piqué, ha expicat que ‘l’assumpció de la presidència de Vueling suposa una gran responsabilitat i l’oportunitat de demostrar als accionistes i clients que Vueling té per davant un brillant futur’.

Junta General Extraordinària el 26 de novembre

La companyia celebrarà el pròxim 26 de novembre una Junta General Extraordinària per aprovar aquests nomenaments i la nova composició del Consell d’Administració, a més de donar a conèixer el nou pla de negoci per a l’any 2008. La fins ara presidenta de la companyia, Barbara Cassani, ha comentat que la configuració del nou consell d’administració ‘garanteix la representació tant dels accionistes de referència com dels minoritaris’. Pel que fa al nomenament de Josep Piqué com president, afirma que ‘és un clar senyal de la confiança que tenim en el futur de la companyia. Estic segura que aportarà les seves qualitats i experiència en benefici de tots els accionistes’.

Cassani també creu que el ‘retorn d’Inversions Hemisferi al consell d’administració enfortirà a la companyia en el futur, mentre que la ‘permanència dels fundadors assegura que Vueling se seguirà beneficiant de la seva experiència i talent’.

Per la seva banda, els fundadors de l’aerolínia, Carlos Muñoz i Lázaro Ros, han assenyalat que ‘tot i el repte al que ens hem enfrontat en els últims mesos, Vueling es consolida com una de les companyies amb els costos més baixos i de creixement més ràpid a Europa. Hem construït una empresa sòlida amb una moderna flota de vint-i-quatre aeronaus que aquest any transportaran a més de sis milions de passatgers, amb un gran reconeixement de la imatge de marca’.

Els fundadors han afegit que ‘estem molt orgullosos de la trajectòria dels últims cinc anys i volem felicitar als 1.300 empleats pels importants assoliments aconseguits’ i que ‘estem assegurances que Vueling posseeix uneixi excel•lent base que ens permetrà ajustar-nos en el futur a la demanda del mercat europeu. Muñoz i Ros han afirmat que continuaran contribuint al desenvolupament de la companyia des del rol d’accionistes fundadors i consellers’. Inversiones Hemisferio torna al Consell

Els canvis en el Consell d’Administració de Vueling han comportat el retorn d’Inversions Hemisferio, societat de la família Lara i que portarà tres consellers: José Creuheras, José Lara i Jordi Fainé. Des de la societat, han mostrat la seva satisfacció per aquest retorn al consell i afirmen estar ‘esperançats’ per la nova etapa oberta a Vueling, per la ‘capacitat de la companyia, dels seus empleats i del futur que tenen per davant’.

També s’han mostrat agraïts als fundadors, Carlos Muñoz i Lázaro Ros, per la seva ‘significativa contribució’. ‘Ens hem reincorporat amb el compromís d’augmentar el valor de la Companyia i d’assolir crear, en tot moment, valor per a l’accionista’, conclouen.