Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Josep Bargalló rep les claus de la ciutat de Campeche

El director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha rebut les claus de la ciutat de Campeche, estat del qual la capital era la convidada d’honor al Cervantino de la mà del seu president municipal, Carlos Oznerol Pacheco.

Bargalló ha manifestat estar ‘molt agraït’ pel reconeixement que li ofereix una ciutat i un equip de treball amb qui ja van col·laborar abans del festival i a qui van acollir en el seu viatge a Barcelona per la presentació del certamen. Bargalló també ha anunciat que s’ha arribat a un ‘acord verbal’ amb el Cervantino per a que hi hagi presència catalana en les pròximes edicions.

Redacció
Redacció 29/10/2008

El director de l’Institut Ramon Llull ha declarat que era ‘un orgull’ rebre les claus de la ciutat de Campeche el mateix dia que finalitza el Festival Cervantino paral·lel que s’hi ha celebrat un concert de Serrat. Bargalló ha volgut ‘agraïr’ el gest que diu que és el ‘punt final’ a una col·laboració que ha portat a Campeche entre d’altres Marta Carrasco, La Troba Kung-Fu o Sarruga.

A més Bargalló ha volgut remarcar punts en comú que s’han trobat entre l’estat de Campeche i Catalunya com per exemple l’exacalde de Barcelona, Dr Robert, fill d’exiliats a Campeche, o el pintor Joaquim Clausell, fill de catalans exiliats i molt valorat al país. El director del IRL ha destacat també les coincidències que s’han trobat en quan ‘al manteniment de la llengua’ i de ‘la entitat’ pròpies.

Finalment Bargalló ha dit que tant l’IRL, com la Catalunya cultural, com ell mateix recollien el premi amb molta ‘satisfacció’.