Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Jordi Sànchez explica l’error de l’independentisme i posa sobre la taula la solució

Jordi Sànchez ha inaugurat el seu segon mandat a l’ANC fent autocrítica sobre l’excessiu soroll mediàtic en el debat previ a l’elecció del nou president de l’organització. Ho ha fet en una entrevista al programa de ràdio ‘El Matí de la República’, de Ràdio Kanal Barcelona, on també ha explicat per què en els últims temps l’independentisme s’ha estancat i no continua creixent. 

Redacció
Redacció 25/05/2016

La solució a l'error, a l'abast

El màxim dirigent de l’Assemblea ha dit que “hem de tornar a guanyar el relat, hem comès l’error de pensar que la feina [d'explicar els perquès de la independència] ja estava feta”. Sànchez ha puntualitzat que no s’ha d’aturar la tasca de posar de relleu els greuges de l’Estat com els peatges, la manca d’inversions per falta d’infraestructures equiparades a Europa o la falta de recursos per part d’Espanya al Principat. En aquest sentit, la solució, segons ell, és clara: “Hem de continuar! Exemplificant, donant arguments de nou perquè la gent vegi que només amb la nova república podrem garantir un futur millor, pels nostres fills i per nosaltres mateixos”.

Advertència als partits sobiranistes

D’altra banda, Sànchez ha fet un advertència a les formacions sobiranistes en ple debat sobre els pressupostos: “No hem arribat aquí perquè ara tot s’esmicoli per batalles partidistes dels partits, que estan pensant en els seus espais electorals”. Un dard que ha compensat recordant també que s’ha d’acceptar que en debats com ara el de la nova constitució “és normal que no hi hagi posicions coincidents entre la CUP i Junts pel Sí”, però “hem de vetllar que aquests matisos apareguin però no siguin l’excusa per no mantenir-nos units”. Jordi Sànchez també ha reivindicat la tasca de ‘lobby’ de l’ANC i la capacitat que ha demostrat per fer d’enllaç entre les diverses formacions.