Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Iniciativa insta Duran a “plegar” o a “presentar-se pel seu compte” si no pot assumir el programa de CiU

La portaveu d’ICV, Dolors Camats, ha instat aquest dilluns el president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, a ‘plegar’ o ‘presentar-se pel seu compte’ si ‘no pot assumir el programa de CiU’. Camats veu en Josu Jon Imaz un ‘exemple recent d’un cas de coherència’. Duran i Lleida va decidir dissabte congelar la seva candidatura de CiU a les eleccions generals davant de les diferències amb el projecte d’Artur Mas de refundar el catalanisme. També han valorat la visita de Zapatero a la festa de la rosa socialista, a qui han demanat ‘menys triomfalismes’ i que, si tant valora les polítiques de proximitat, ‘amb l’aeroport tingui el mateix criteri’.

Redacció
Redacció 18/09/2007

En la roda de premsa posterior a la Secretaria Política d’ICV, Camats ha qualificat de ‘fet especialment greu’ que un futur cap de llista ‘no sàpiga quin projecte catalanista ha de defensar’. Per Camats, Mas ha de ‘primer solucionar els problemes de casa seva’ abans ‘d’apel·lar a la casa comuna del catalanisme’. La portaveu ecosocialista veu demostrar que ‘el projecte ja fa aigües’.

En un altre ordre de coses, Camats ha fet referència a la visita aquest diumenge a Catalunya del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. La dirigent d’ICV li ha demanat ‘menys triomfalisme’, tot afegint que ‘l’optimisme de la gent vindrà quan vegi respostes als problemes quotidians com Rodalies de Renfe’.

Camats ha dit celebrar que ‘se n’adoni ara i reconegui les bondats de gestionar a través de la proximitat amb més eficàcia’, tot recordant que ICV ‘fa temps que demana el traspàs de Rodalies’. En aquest sentit, ha dit esperar que ‘amb l’aeroport tingui el mateix criteri’.