Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ICV no es replantejarà les seves ‘aliances polítiques’ tal com demanen els crítics

La portaveu d’ICV, Dolors Camats, ha volgut deixar clar aquest dilluns que ICV ‘no està oberta a replantejar la seva estratègia d’aliances polítiques’ en un país, segons Camats, on ‘els partits són els que són’ i en un moment en què estan governant amb aquells amb els quals els ecosocialistes consideren que poden dur a terme ‘polítiques d’esquerres’.

La portaveu d’ICV ha expressat també el ‘respecte’ per la decisió de ‘la trentena de persones’ del corrent crític ‘Manifest de Maig‘ de demanar el vot en blanc per a la candidatura de Joan Saura com president del partit amb vista a l’Assemblea Nacional, tot i que ha considerat ‘oportú’ que haguessin presentat ‘una alternativa’.

Redacció
Redacció 28/10/2008

El document presentat per diversos dirigents d’ICV, i entre els quals hi ha l’exconseller i diputat Salvador Milà, van fer arribar la setmana passada a la direcció del partit un document, en el marc de l’assemblea que s’ha de celebrar al novembre, en el qual demanen que el partit no limiti el seu camp d’aliances ‘a un sol soci’, en referència al PSC, ‘pel simple fet del seu nom i la seva base electoral’. Els sotasignants advoquen per ‘fer saber que podem replantejar-nos el taulell de joc’, tot i afegir que ‘no es trata de jugar a l’equidistància’. Els signants aposten també per aconseguir un perfil ‘més diferenciat’ al Govern. El document porta per títol ‘Iniciativa: que es noti!’.

Malgrat la negativa de Camats a replantejar les aliances polítiques d’ICV, ha assegurat que el document ha estat incorporat ‘amb tota normalitat’ en el debat preassembleari amb vista a la 9a Assemblea Nacional del partit.

En aquest mateix sentit es van posicionar aquest passat diumenge els Joves d’Esquerra Verda (JEV), que van condicionar la presència d’ICV al Govern a un executiu d’esquerres.