Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

ICV-EUiA exigirà un salari mínim per als joves de 1.000 euros

El cap de llista d’ICV-EUiA a Barcelona, Joan Herrera, ha exigit aquest diumenge que el salari mínim interprofessional per als joves sigui de 1.000 euros. Herrera ha presentat els deu candidats joves d’ICV que van a les llistes de les espanyoles i la campanya ‘El curro està fotut’ en un acte que ha tingut lloc a la plaça del Rei de Barcelona. Herrera ha contraposat els 600 euros de salari mínim dels joves a l’Estat espanyol amb els 1.500 dels joves luxemburguesos o els 1.400 dels irlandesos. ‘En aquests anys on l’economia ha anat bé, no ha anat tan bé per a molts, especialment els joves’, ha denunciat el líder d’ICV-EUiA, que ha recordat que la taxa de temporalitat dels joves a l’Estat espanyol és del 46%.

Redacció 04/02/2008

El candidat ecosocialista ha dit que ‘l’economia ha d’estar al servei de la gent i especialment de la gent jove’. Herrera ha denunciat també que la meitat dels joves que viuen amb els seus pares serien pobres si s’independitzessin, segons el que diu l’Informe de la Inclusió Social 2008 de l’Obra Social de Caixa Catalunya, presentat dimecres passat.

D’altra banda, el número 4 de la llista d’ICV-EUiA per Barcelona, David Cid, ha explicat la campanya que les joventuts d’ICV (Joves d’Esquerra Verda) han elaborat amb el lema ‘El curro està fotut’ per denunciar la precarietat laboral entre els joves i exigir que el salari mínim pugi en els pròxims quatre anys fins a 1.000 euros. ‘És una proposta que ens equipara a la resta de la UE’, ha destacat el candidat jove David Cid.

La campanya, que compta amb un web consisteix en l’edició de 10.000 enganxines amb el lema ‘El curro està fotut’, 6.000 cartells i 16.000 números de la revista Jovent.