Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

ICV demanarà al govern espanyol que impedeixi a Repsol obrir pous petrolífers arran les últimes fuites a Tarragona

ICV-EUiA demanarà al Congrés dels Diputats que el govern espanyol apliqui una moratòria a l’obertura de dos pous a la plataforma Casablanca, on es va produir un dels vessaments, mentre la companyia Repsol no revisi els protocols i es resolguin les tres causes que té obertes. Amb aquest objectiu, la diputada ecosocialista al Congrés, Núria Buenaventura, preguntarà a l’executiu espanyol si ‘creu que s’han produït negligències per part de Repsol’. Per la seva banda, la diputada d’ICV pel camp de Tarragona, Hortènsia Grau, presentarà una bateria de preguntes al Parlament dirigides al Govern per conèixer què ha fet i quines mesures pensa emprendre perquè no es repeteixin aquests episodis. Repsol compta amb un tràgic balanç de vessaments al litoral català, en set anys ha causat fins a nou incidents i ha arribat a abocar més de 100.000 litres de cru en els dos incidents dels darrers dies.

Redacció
Redacció 14/01/2011

‘Volem saber quines mesures pensen dur a terme els Departaments implicats’, ha demanat Grau, que també ha lamentat que el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Peregrí, amb competències en la matèria, encara ‘no hagi dit ni una sola paraula’.

La diputada considera la situació com a ‘especialment greu’, tot constatant que el vessament de diumenge ‘consta entre els quinze més significatius que s’han registrat en l’última dècada’. Grau va fins i tot més enllà i planteja obertament al govern espanyol la necessitat de suspendre l’activitat d’extracció petrolífera que la companyia desenvolupa just davant de la costa del Delta de l’Ebre.