Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Iceta situa la data límit per al finançament a l’estiu

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha posat aquest dimarts una nova data límit per arribar a un acord de finançament per a Catalunya. Iceta ha afirmat a Catalunya Ràdio que ‘el finançament és qüestió de setmanes o mesos’ però, tot i això, també ha afegit que s’haurà de tancar no ‘més enllà de l’estiu’. D’altra banda, aquest dilluns el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, va mostrar-se partidari de deixar les negociacions per a ‘més endavant’ si no hi ha acord en les properes setmanes. 

Redacció
Redacció 17/03/2009

Segons ha informat AVUI.cat, el secretari d’Organització del PSC ha constatat, que Castells té el ple suport del partit i ha dit que les declaracions del conseller en les quals instava el govern a tancar l’acord en les pròximes setmanes ‘són molt sensates i raonables’.

Iceta recorda que el PSC mai prendrà decisions que puguin desestabilitzar a Zapatero

El mateix Iceta va respondre a les exigències que el PSC utilitzi la força dels seus 25 diputats al Congrés assegurant que el seu partit no prendrà decisions ‘que posin en qüestió l’estabilitat del govern d’Espanya’. Tot i això, en el seu blog, també afirmava tenir consciència que el suport electoral rebut a Catalunya els ‘obliga a ser molt ferms en la defensa dels interessos dels catalans i les catalanes’.

En d’altres ocasions Iceta ha verbalitzat pressions al PSOE en aquest sentit davant de situacions que s’han complert diverses vegades sense la reacció anunciada.