Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Iceta adverteix que no tenir nou finançament abans d’acabar l’any tindria conseqüències ‘molt greus’

|

- Publicitat -

El portaveu dels socialistes catalans també ha parlat d’una eventual sentència desfavorable del Tribunal Constitucional sobre l’estatut de Catalunya. Segons Iceta, ‘no té sentit convocar eleccions com diu el senyor Artur Mas perquè si el que hem perdut és autogovern, això ho recuperarem anant a eleccions? Al senyor Mas el perd la pressa per tornar al govern’.

Pel que fa a l’estratègia del PSC davant una retallada de la carta catalana, Iceta ha tornat a apostar per convocar una reunió de tots els partits catalans que van donar suport a l’estatut i consensuar llavors una posició conjunta. ‘En sóc molt partidari d’aquesta posició, que és la mateixa que reclama Duran i Lleida’, ha recordat Miquel Iceta.

Publicitat

En relació amb la reunió entre el PSC i Unió Democràtica de Catalunya, se celebrarà el 14 de novembre, i que encapçalaran els dos màxims líders de les formacions, José Montilla i Josep Antoni Duran i Lleida respectivament, el viceprimer secretari del PSC ha volgut treure importància a les advertències de Convergència a Unió. Segons Iceta, ‘per reunir-te amb un partit no vol dir que has de voler governar amb ell, al contrari’. A més, Iceta ha afegit amb contundència que ‘no he sentit ningú dins el PSC que estigui a favor de la sòciovergència’.

Miquel Iceta també ha fet referència al segon aniversari del govern Montilla i una possible revisió del pacte de govern aprofitant aquest equador de la legislatura. ‘Els pactes de govern es revisen cada dia. Els acords s’han d’ajustar al dia a dia. Això vol dir una revisió al 100 per cent com si tot es posés en qüestió? Per nosaltres no’, ha deixat clar Miquel Iceta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut