Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Iceta adverteix que no tenir nou finançament abans d’acabar l’any tindria conseqüències ‘molt greus’

En declaracions al programa El dia a la COM, de COMRàdio, el portaveu dels PSC al Parlament ha assenyalat que ‘No ens passa pel cap que Zapatero no compleixi amb el seu compromís d’arribar a un pacte de finançament abans d’acabar l’any i per això no ens posem en aquesta tessitura. Tendim a exigir molt però també hem de recordat que Zapatero ha complert molt amb Catalunya. Si l’estatut està aprovat, és perquè ell se la va jugar’.

El viceprimer secretari del socialistes catalans, Miquel Iceta, ha subratllat que ‘Zapatero no és un sant però compleix amb les seves obligacions’. Iceta ha afegit que ‘no concebem un escenari negatiu perquè si passés, tindria conseqüències enormes per Catalunya i també per Espanya. Estem exigint el compliment d’una llei i això hauria de ser automàtic’.

Redacció
Redacció 07/11/2008

El portaveu dels socialistes catalans també ha parlat d’una eventual sentència desfavorable del Tribunal Constitucional sobre l’estatut de Catalunya. Segons Iceta, ‘no té sentit convocar eleccions com diu el senyor Artur Mas perquè si el que hem perdut és autogovern, això ho recuperarem anant a eleccions? Al senyor Mas el perd la pressa per tornar al govern’.

Pel que fa a l’estratègia del PSC davant una retallada de la carta catalana, Iceta ha tornat a apostar per convocar una reunió de tots els partits catalans que van donar suport a l’estatut i consensuar llavors una posició conjunta. ‘En sóc molt partidari d’aquesta posició, que és la mateixa que reclama Duran i Lleida’, ha recordat Miquel Iceta.

En relació amb la reunió entre el PSC i Unió Democràtica de Catalunya, se celebrarà el 14 de novembre, i que encapçalaran els dos màxims líders de les formacions, José Montilla i Josep Antoni Duran i Lleida respectivament, el viceprimer secretari del PSC ha volgut treure importància a les advertències de Convergència a Unió. Segons Iceta, ‘per reunir-te amb un partit no vol dir que has de voler governar amb ell, al contrari’. A més, Iceta ha afegit amb contundència que ‘no he sentit ningú dins el PSC que estigui a favor de la sòciovergència’.

Miquel Iceta també ha fet referència al segon aniversari del govern Montilla i una possible revisió del pacte de govern aprofitant aquest equador de la legislatura. ‘Els pactes de govern es revisen cada dia. Els acords s’han d’ajustar al dia a dia. Això vol dir una revisió al 100 per cent com si tot es posés en qüestió? Per nosaltres no’, ha deixat clar Miquel Iceta.