Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ibarretxe reivindica el paper de Galícia, Catalunya i Euskadi davant d’un Estat cada vegada més unitari

El lehendakari en funcions, Juan José Ibarretxe, ha reivindicat aquest dimecres la importància de l’aportació que Galícia, Catalunya i Euskadi poden fer en la conformació d’un Estat espanyol plurinacional enfront d’una concepció cada vegada més unitària des de Madrid. En aquest sentit, Ibarretxe ha afirmat que l’Estat espanyol està cada vegada més allunyat del model plurinacional i que, en aquest context, és cada vegada ‘més i més important’ el paper dels partits nacionalistes no espanyols tant a l’Estat com a Europa.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Ibarretxe, ha manifestat haver-se sentit ‘molt còmode’ dins la coalició electoral amb Galeuscat, en les passades eleccions europees, però ha assegurat que s’haurà de valorar de nou i que les negociacions no li corresponen a ell.

Juan José Ibarretxe ha fet aquestes declaracions aquest dimecres en una entrevista al programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’ on ha fet balanç de la nova situació al País Basc. Ibarretxe ha mostrat la seva indignació pel fet que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no hagi tingut el gest de trucar-li per felicitar-lo com a guanyador de les eleccions, cosa que sí va fer el Partit Popular. 

També ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que la presidència del Parlament Basc sigui per al PNB, com a força més votada tal i com s’ha fet sempre des de la transició.