Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Huguet torna a demanar la publicació de les balances fiscals, i descriu el Govern Zapatero com a “ocultista” i “dictatorial”

En una entrevista a COMRàdio, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha carregat amb contundència contra les pràctiques “ocultistes” del Govern Zapatero, que continua negant-se a publicar les balances fiscals dels diferents territoris de l’Estat. Per Huguet, aquestes constants negatives de Solbes i Zapatero “no són democràtiques”, i “els governs que es neguen a publicar xifres són antidemocràtics”. Respecte a la inversió de l’Estat en infraestructures, Huguet s’ha mostrat clar: “malgrat l’aparença de sobreinversió… no és veritat que inverteixin més que mai”.

Redacció
Redacció 29/08/2007

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha reclamat la publicació de les balances fiscals per demostrar la manca d’inversió en infraestructures. El conseller ha acusat el govern Zapatero d’actuar amb ocultisme i amb maneres antidemocràtiques perquè no publica les balances fiscals que demostrarien la manca d’inversió en infraestructures a Catalunya per part del govern Zapatero. I que “malgrat l’aparença de sobreinversió… no és veritat que inverteixin més que mai.” En relació amb la publicació de les balances fiscals, Josep Huguet ha afirmat que “Solbes es nega a treure-les. Estem davant d’un ocultisme, d’un sistema dictatorial. Perquè això no és democràtic. Els governs que es neguen a publicar xifres són antidemocràtics… És lamentable”.

El conseller d’Innovació també ha reclamat que tots els grups polítics catalans facin un front comú a Madrid per a defensar els interessos de Catalunya. Josep Huguet ha proposat a la societat civil que “marqui” un programa de mínims, que després els polítics haurien de tirar endavant. Al mateix temps, Huguet s’ha preguntat si “està disposat el Partit Popular Català i el PSC a defensar aquest programa?” Malgrat tot, Josep Huguet creu que instal·lar-se en la queixa és un error. “Amb els instruments que tenim podem actuar… Treballem i no plorem més”. El conseller ha subratllat que a Catalunya existeix un gran potencial i capital humà i que “la clau s’ha d’exercir des de la societat civil que s’ha de posar les piles, igual que el ciutadà”.

D’altra banda, pel què fa a la convocatòria d’un referèndum d’independència el 2014 Huguet diu que “si ERC no té majoria política no el convocarem. Ens agradaria fer-ho després de 300 anys. És el millor homenatge a aquells que van morir i patir l’exili”, en clara referència a la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió, el 1714.

El conseller d’Innovació ha tret importància a l’estancament registrat en el turisme d’aquest estiu a Catalunya perquè preveu que es compensarà amb un augment en altres mesos de l’any. Huguet ha avançat que aquest setembre la conselleria posarà en marxa una campanya imaginativa per motivar als catalans a fer turisme per les comarques de l’interior, ressaltant que no cal marxar a l’estranger per trobar exotisme.