Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Guardans i Bolaño ridiculitzen per igual la manifestació de Brussel·les

|

- Publicitat -

Guardans ha tornat a insistit en què, a Brussel·les, les manifestacions hi són habituals, alhora que ha fet especial èmfasi en què no eren 10.000 els manifestants. Tot amb tot, ha dit: ‘Si realment hagués de servir hi hauria una acció política per la independència per part d’ERC, que mentre diu això, a Madrid continua participant en les principals institucions de l’Estat’, ha recordat d’altra banda, a més d’apuntar que “continuaré com a militant del partit, sense cap responsabilitat’.

Basant-se en les dades de la policia belga, Bolaño considera ridícul que ‘només’ 3.000 catalans estiguessin disposats a recórrer 1.300 quilòmetres per manifestar-se reclamant un estat català. En cap cas té en compte que, molts d’ells, van gastar-se entre 100 i 300 euros per a ser-hi presents. Molts dels manifestants deien, a més, que hi eren en representació del seu amic/germana/veí/àvia que també hi hauria volgut ser present, però que no ho havia pogut fer possible per manca de temps o diners. Apuntaven que no és el mateix manifestar-se a Barcelona o València que fer-ho a Brussel·les, dada que Bolaño obvia.

Publicitat

L’excap de premsa de Montilla també apunta la idea que l’independentisme no es mereix ser considerat com a part integrant de la societat civil catalana: ‘Es va fer el ridícul perquè la convocatòria no va despertar, ni de bon tros, les expectatives dels convocants. Diuen que la iniciativa és de la societat civil. No, no, La iniciativa és de grups independentistes de diferents sensibilitats que expressen les seves reivindicacions’.

Tot amb tot, Bolaño també deixa entreveure quina és la seva preocupació màxima: ‘Els mitjans de comunicació nacionalistes espanyols (sic) faran un gran servei al Partido Popular que tornarà a dir que els socialistes pacten amb el nacionalisme radical per mantenir el poder. D’aquesta manera, el tripartit serà objecte de nous atacs per erosionar-lo a ell i al govern de Zapatero’.

Silenci administratiu

Les opinions de Guardans i Bolaño contrasten amb el silenci administratiu dels organismes públics encarregats de les relacions Barcelona-Brussel·les. Ni la Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea ni la Representació de la Comissió Europea a Barcelona no han volgut fer cap declaració oficial al respecte. Tan sols la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació de la Generalitat, Roser Clavell, ha dit a directe!cat: ‘El dret de manifestació és un dret democràtic legítim i és comprensible que si hi ha catalans que tenen un projecte de país que va més enllà de l’Estatut d’Autonomia ho expressin pacíficament pels carres de la capital d’Europa’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut