Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Greenpeace i Tanquem les Nuclears demanen als partits que es posicionin sobre una comissió d’investigació de les centrals

 Greenpeace i la coordinadora Tanquem les Nuclears han tramès aquest dimecres una carta als portaveus de cadascun dels grups polítics del Parlament de Catalunya per demanar-los que es posicionin respecte a la creació d’una comissió d’investigació sobre el funcionament de les centrals nuclears abans del dia 15 d’octubre. La petició arriba després que la central d’Ascó II hagi sofert una sèrie d’incidències relatives a la seguretat que el Consell de Seguretat Nuclear ha classificat sota la categoria I de l’escala internacional de valoració d’aquests incidents.

Redacció
Redacció 06/09/2007

Els grups ecologistes insisteixen en la creació d’aquesta comissió i demanen a les formacions polítiques que hi donin suport. Consideren urgent la creació d’una comissió d’Investigació sobre el funcionament de les centrals nuclears i el seu impacte ambiental, social, econòmic i territorial, tot prenent en consideració tot el cicle de l’urani, així com les condicions de seguretat en què operen actualment. També qualifiquen d’urgent el seu tancament.

La petició arriba després que la central d’Ascó II hagi sofert una sèrie d’incidències de seguretat, qualificades de greus pel Consell de Seguretat. Ascó II se suma així a Vandellòs II en el lideratge de les centrals nuclears espanyoles que han presentat les incidències més greus.