Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Toros i castellers

La Vanguardia continua tan casposa com sempre, i aquest cap de setmana s’hi ha tornat a lluir. Diumenge obrien, novament, la secció “Cultura” amb dues pàgines de toros, amb fotografies […]

Redacció
Redacció 25/09/2007

La Vanguardia continua tan casposa com sempre, i aquest cap de setmana s’hi ha tornat a lluir.

Diumenge obrien, novament, la secció “Cultura” amb dues pàgines de toros, amb fotografies de les matances i els matadors i el to apologètic -NODO en premsa escrita- d’aquestes ocasions. Només després de la “notícia” del dia arribaven les altres informacions culturals de la jornada.

Dilluns, després de la “corrida”, la Vanguardia feia una portada d’allò més curiosa: igualava els toros amb els castellers, i creava així una portada ridícula i vergonyosa, que igualava les matances espanyolistes amb els castelleres catalans. La fotografia principal, però, era la del torero, per si en teníeu alguna mena de dubte.

imatge

Per no parlar de l’editorial, que mereix un comentari per si mateix…

Ara que els mitjans de comunicació moderns -com el diari ‘Público’, que apareixerà demà dimecres- opten per no informar per dignitat i codi deontològic sobre “toros”, la Vanguardia sembla que li ha agafat gust a la sang de brau i els hi dedica especials cada vegada que als Balañá els ve de gust torturar unes quantes bestioles. Lamentable.

Ja per acomiadar-nos, aquest cop només destacarem un individu d’entre el públic assistent a la massacre: Josep Sánchez Llibre, membre de l’executiva nacional de CiU. Un aplaudiment pel portaveu adjunt de CiU al Congrés.